Lihtsad matcha tee ja tumeda šokolaadi trühvlid
Jaapani rohelisel matcha teel on miljon kasulikku omadust. Kuna ma olen need juba kord Umami.ee veebipoes kirja pannud, siis kopeerin sealse teksti selguse huvides ka siia:
Matcha on jahvatatud roheline Jaapani tee, mida traditsiooniliselt serveeritakse teetseremoonia käigus. Pärast teelehtede korjet kuivatatakse need tervete lehtedena ning seejärel jahvatatakse lehed peeneks pulbriks.
Matcha tee on võrreldamatult tervislik:
* matcha tee on rohelisest teest kordi tervislikum, kuna matchat juues juuakse ära lahustunud teelehed, aga rohelise tee puhul vaid teelehtede tõmmis;
* 1 klaas matchat võrdub antioksüdantide ja toitainete sisalduse poolest 10 klaasis rohelises tees sisalduvaga;
* matcha kiirendab ainevahetust ja põletab kaloreid;
* viib kehast mürgid välja (detox);
* rahustab ja lõdvestab;
* tõstab tuju ja suurendab keskendumisvõimet;
* annab organismile C-vitamiini, tsinki, kroomi, magneesiumit;
* võitleb viiruste ja bakterite vastu;
* on kiudainerikas;
* alandab kolesterooli ja veresuhkrut.
Vaja läheb:
300 g tumedat šokolaadi
90 ml vahukoort
30 g võid
katteks mõni tl matcha tee pulbrit
Tee nii:
Pane potti hakitud šokolaad, vahukoor ja või. Kuumuta segades, kuni kõik on sulanud ja segu ühtlane. Ära keema lase! Lase segul maha jahtuda ja tõsta külmkappi seniks kuni see pole veel päris tahke, aga lusikaga vajutamiseks tuleb ikka suruda :). Kasuta teelusikat või nt melonist pallide lõikamise lusikat ja tee segust hulk meeldiva kujuga tükke. Või vala veel vedel segu hoopis küpsetuspaberiga kaetud madalasse vormi ja lõika külmunud segust hiljem hoopis ruudud. Keeruta trühvleid matcha pulbris kuni nad igalt poolt sellega kaetud on. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis!
PS! Sobivad eriti hästi kohvi kõrvale!
Kommentaarid
Kahupea
Reelika, suur aitäh. Andra, nüüd Sa siis tead, mida ma alati tunnen, kui Su fotosid vaatan :). Kahupea, anna siis teada, kui plaan tellida tekib ;).