kolmapäev, 29. august 2012

Lihtsad matcha tee ja tumeda šokolaadi trühvlid

DSC_2964


Jaapani rohelisel matcha teel on miljon kasulikku omadust. Kuna ma olen need juba kord Umami.ee veebipoes kirja pannud, siis kopeerin sealse teksti selguse huvides ka siia:
Matcha on jahvatatud roheline Jaapani tee, mida traditsiooniliselt serveeritakse teetseremoonia käigus. Pärast teelehtede korjet kuivatatakse need tervete lehtedena ning seejärel jahvatatakse lehed peeneks pulbriks. 

Matcha tee on võrreldamatult tervislik:
* matcha tee on rohelisest teest kordi tervislikum, kuna matchat juues juuakse ära lahustunud teelehed, aga rohelise tee puhul vaid teelehtede tõmmis;
* 1 klaas matchat võrdub antioksüdantide ja toitainete sisalduse poolest 10 klaasis rohelises tees sisalduvaga;
* matcha kiirendab ainevahetust ja põletab kaloreid;
* viib kehast mürgid välja (detox);
* rahustab ja lõdvestab;
* tõstab tuju ja suurendab keskendumisvõimet;
* annab organismile C-vitamiini, tsinki, kroomi, magneesiumit;
* võitleb viiruste ja bakterite vastu;
* on kiudainerikas;
* alandab kolesterooli ja veresuhkrut.
Kõlab ju lausa uskumatult, kas pole? No ja lisaks sellele, et matchat võib juua teena, võib sellest valmistada ka erinevaid magustoite, näiteks nagu neid imelihtsaid šokolaaditrühvleid, mis tänu ohtrale tumeda šokolaadi sisule ja matcha tee kattele, on tegelikult ühed antioksüdandipommid! Millise hingerahuga võivad magusasõbrad neid nautida teades, et nad oma tervisele ainult head teevad :).

DSC_2941


Vaja läheb:
300 g tumedat šokolaadi
90 ml vahukoort
30 g võid
katteks mõni tl matcha tee pulbrit

DSC_2923


Tee nii:
Pane potti hakitud šokolaad, vahukoor ja või. Kuumuta segades, kuni kõik on sulanud ja segu ühtlane. Ära keema lase! Lase segul maha jahtuda ja tõsta külmkappi seniks kuni see pole veel päris tahke, aga lusikaga vajutamiseks tuleb ikka suruda :). Kasuta teelusikat või nt melonist pallide lõikamise lusikat ja tee segust hulk meeldiva kujuga tükke. Või vala veel vedel segu hoopis küpsetuspaberiga kaetud madalasse vormi ja lõika külmunud segust hiljem hoopis ruudud. Keeruta trühvleid matcha pulbris kuni nad igalt poolt sellega kaetud on. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis!
PS! Sobivad eriti hästi kohvi kõrvale!

9 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Palun mulle neid paar tükki postitada!

Juc ütles ...

:), Eva, postitaks hea meelega, aga ma pole väga kindel, kas nad kohale jõudes veel äratuntavad on! :)

Reelika ütles ...

Nii ilusat värvi ja ahvatlevad näevad välja :)

Andra ütles ...

Nii ahvatlevad!!! Ampsaks otse ekraanilt! Teisel pildil on kohvile lahe süda moodustunud :)

Anonüümne ütles ...

No hirmus isuäratavad! Ja matcha teed ma tellin umamist kindlasti.
Kahupea

Anonüümne ütles ...

300 g shokolaadi ja 900 ml vahukoort? on see võimalik, et vahukoort kolm korda rohkem kui shokolaadi? mina olen sellises proportsioonis teinud endale JOOKI, kuidas see taheneda saab? need kommid näevad nii super head välja pildilt, et tahaks proovida teha aga kuna pole kunagi varem ise shokolaadikomme teinud, siis peale vaadates tunduvad kogused uskumatud... samas, midagi halba ikka ei juhtuks ju, ära saaks ikka juua :)

Juc ütles ...

Kõigepealt tähelepanelikule Anonüümsele lugejale - suur aitäh minu näpukat märkamast :). Jaa, niimoodi võiks tõesti ühe šokolaadi-matcha joogi valmistada, mis oleks ka kindlasti maitsev :)! Aga parandasin nüüd ära, ikka 90 ml! Nii et proovi ikka ära, aga 90 ml vahukoorega :).
Reelika, suur aitäh. Andra, nüüd Sa siis tead, mida ma alati tunnen, kui Su fotosid vaatan :). Kahupea, anna siis teada, kui plaan tellida tekib ;).

Piret ütles ...

Imelised, matcha't on nüüd küll kohe vaja:)õnneks ma tean kust saab:)

Juc ütles ...

Aitäh, Piret! :)