Parim Caesari kaste...
... lühidalt ja lihtsalt, et see käepärast oleks ja ma iga kord ei peaks tund aega paberihunnikutes tuhnima enne salatitegu! Kuidagi veider tundub see lihtsalt siia üles lajatada, ilma piltideta ja puha, aga tegelikult see toidublogi algselt ju selleks tehtud saigi, et endal retseptid alati käepärast oleksid! Päris korrektne niimoodi seda Caesari kastet teha ei ole, peaks ikka ise munadest tegema, aga mul on toore muna kasutamisega seoses mõningaid eelarvamusi ja seetõttu valmib meie Caesari kaste majoneesist. Nii et siit ta siis tuleb:
Sega kokku kõik koostisosad peale oliiviõli ning musta pipra ja püreesta saumikseriga. Lisa õli ja sega kaste ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga.
Salati osas meeldib mulle eriti ahjust tulnud küpse lõhe, äsja röstitud ning küüslauguga määritud täisterasaia tükkide ja värskelt riivitud parmesaniviiludega variant!
Vaja läheb:
1 küüslaugu küüs
1 anšoovis
5 spl head majoneesi
1 spl sidruni mahla
1/4 tl Dijoni sinepit
1 tl Worcestershire kastet
1 spl oliiviõli
musta pipart
Sega kokku kõik koostisosad peale oliiviõli ning musta pipra ja püreesta saumikseriga. Lisa õli ja sega kaste ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga.
Salati osas meeldib mulle eriti ahjust tulnud küpse lõhe, äsja röstitud ning küüslauguga määritud täisterasaia tükkide ja värskelt riivitud parmesaniviiludega variant!
Kommentaarid
Aga väga hea, et panid kastme retsepti üles, tänud!
PS ma tegin korra veel rostbiifi - peale oli lausa kirjutatud, et laagerdatud ja lihaveis. No kõik oli nagu peab. Ja lasin kuni 68 kraadini - seest ilus roosa. Ja no nii vintske, et kohutav. Mina tean veiseliha kohta ikka varianti, et haamerda ja hauta sajandeid.. :D Ema teeb nii ja on imepehme. Aga asjatundja arvates siis seda õiget liha maitset enam vist pole. (PPS laagerdatud lihal oli nagu teistmoodi maitse pisut...)
Rostbiifist on siis küll kahju, mis tüki Sa ostsid?
Rõõmsate tervitustega,
Eva-U
M ütles, et vist oli tagaosa sisefilee. Kas saab olla selline? Sisefilee oli kindlasti, aga mis osa, seda ei mäleta enam. Ja laagerdatud, silt lausa peal. Rakvere oma. Ca kilone tk oli :)
Aga pole viga :) Täna tegime lammast - ilus, pehme, mahlane. Maitset ei tea, kuna ma lammast ei söö (ainult seda, millel lamba maitset pole :D) Ma ise ütlesin, et tahaks ka pehmet liha, vb peaks küülikut ostma? :P