Mida süüa õhtuks?

Loodan, et alanud aasta saab teile/meile kõigile imeline olema! :) Toredat 2021. aastat!!!

Ja nüüd kohe kõige proosalisema, aga kõige igapäevasema küsimuse juurde, ehk MIDA SÜÜA ÕHTUKS? See küsimus ajab mind aegajalt lihtsalt hulluks. Kas mul on kaaskannatajaid või on teiste inimeste jaoks tegu lihtsa küsimusega, mis laheneb alati käigu pealt? No mina igatahes vaevlen selle küsimuse käes pea igapäevaselt ja kiusan sellega oma pereliikmeid samuti pidevalt. Postituse teemale sobivalt lisan heietusele ka ühe lihtsa India pähklise lõhe karri retsepti. Juhuks, kui keegi õhtusöögi inspiratsiooni vajab näiteks :).


Pähkline lõhe karri

Vaja läheb:
Tee nii:
sega kokku kookospiim, vesi, 4spl India pähkleid, laimi mahl, karripasta, sojakaste, kalakaste, ingver, küüslauk ja palmisuhkur. Purusta kõik saumikseriga või köögikombainis, kuni pähklid on täielikult kastmega ühtlaseks vedelikuks püreestatud.
Lõika lõhefilee neljaks tükiks. Kuumuta pannil kookosõli ja prae lõhetükke nahk allpool kuni nahk on ilusti kuldne ja krõbe. Tõsta kalad kõrvale, nahapool üleval.
Vala pannile kaste, lase keema tõusta ja keeda ca 5 minutit. Nüüd lisa lõhetükid, nahk ülevalpool ja keeda mõned minutid, kuni kala on küps.
Rösti ülejäänud India pähkleid kuival kuumal pannil. Serveeri kala karrit röstitud pähklitega. Juurde sobivad hästi riisinuudlid.

**********

Kuidas teil on õhtusöökide väljamõtlemine/planeerimine korraldatud? Minul on isiklikult pidevalt tunne, et kõiki toite on juba 100 korda tehtud. Meie pere õhtusöögilauale jõuavad vist kõige tihedamini sellised road nagu 

  • chili con carne (laste absoluutne lemmik, luban kunagi meie lihtsa retsepti ka panna), kõrvale basmatiriis ja Brasiilia salat (ehk pisikeseks hakitud tomat, roheline paprika, sibul, koriander, sool, pipra ja laimimahl), vahel sööme chili con carnet aga hoopis tortilla sisse keeratuna
  • kodused kotletid, juurde kartul või kartulipuder
  • ahjupraad (hulk kartulit, porgandit, küüslauku, mis on küpsetatud läbikasvanud sealiha all)
  • suppidest vaheldumisi Tai tom yum, Vietnami pho ja Jaapani ramen
  • kana kintsulihast tikka masala, kõrvale basmatiriis ja kachumber salat (kurk, tomat, sibul, koriander, sidrunimahl ja vürtsköömned)
  • ahjus küpsetatud kanakintsud mingis marinaadis (mulle endale meeldib hetkel näiteks väga Maroko moodi tagine vürtsisegu, soolatud sidrunite, harissa ja roheliste oliividega, kõrvale safranileemes keedetud pärlkuskuss)
  • ahjulõhe, kõrvale mõni värske salat
  • laiskuse hetkel ahjus küpsetatud toored grillvorstid, kõrvale hulk salatit
  • mõni lihtne Tai karri (kookospiimaga ja karripastaga tehtud), tavaliselt köögiviljade ja kana või krevettidega

Milline on teie pere õhtusöökide TOP? Äkki saan ideid. Meil on veel lisaks nii, et iga pereliikme maitse-eelistused on täiesti erinevad. Kui ma küsin Emilylt, mida õhtusöögiks teha, saan alati vastuseks: "pelmeene!". Tema sööb pelmeene praetult, dippides neid sojakastme ja hapukoore sisse. Henrile meeldivad keedetud pelmeenid, Mannile ei meeldi üldse pelmeenid. Tore! Henri eelistab sealiha, mina väga mitte. Henri, Emily ja mina armastame väga tom yumi, Mann sooviks sel päeval midagi muud süüa. Nii võib vabalt juhtuda, et tuleb lausa mitu erinevat rooga lauale panema. Uuuuhhh! Ma ütlen, et ajab hulluks vahel :). 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Vana-vanaema pannišašlõkk

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga