Valu punanahkadele

Nonii, l6puks on see k2es. Saimegi p2ikest v6tta ja mitte v2he.
Aga enne t2nase p2eva lugusid hoopis sellest, et nii tore, et nii palju kommentaare oli. Anne, meie kyll selgitasime, et sinuga ei tohi 6iendada, kuna sa tahtsid ainult head. Aga tundub, et meid ei kuulata. :) Sellest et Mann ei ole v2ga igatsev laps on mul ainult heameel. Nii nagu arvasime, et ise elame lahusolekut rohkem yle kui laps. Emme just kirjutas Manni lahedast jutust ja naljadest. Eva, Henri ei olnud 6nnetu tegelikult minu arust yldse, et golfi ei saanud. Selle eest ta sai t2na kala pyyda, mis on tal juba mitu reisi selline t2itumata unistus olnud. Ja nii kahju et skypes ei 6nnestunud kohtuda. Proovin t2na uuesti, 2kki n2kkab. Maarja, sinu jutt oli nii lahe, et me kohe k6ik koos naersime siin. Tagasi tuleme laup 6htul. Ja Riina, tore, et sul 6nnestub oma hirmkiire ajakava k6rvalt aega leida meie reisu sisse piiluda.
Yldiselt on kirjutada p2ris raske, sest arvuti lainetab. Terve p2ev merel ei taha kuidagi yle minna, l2hed vetsu, vetsu seinad loksuvad, loed ajalehte, ajaleht loksub. Vast 66sel ei hakka maailm ringi k2ima, seda kyll ei tahaks.
Yhes6naga, 2rkasime t2na vara, et minna kaatriga merele. Tulin elutuppa, et kysida, kas paadil vannilinad olemas on, aga esimese asjana tuli manager mulle ytlema, et "siin on teile vannilinad, panind l6unas66gi, joogid ja vesi, coca, snorkeldamis ja kalastusvarustus on juba paadis". J2lle j6udis ette. :) Peale hommikus66ki s66tis ta meile igaks juhuks ka merehaigusevastased tabletid sisse.
Meie 6nn oli selles, et t2na oli superilm. Terve Tais veedetud aja parim. Lausp2ike. 30 kraadi on siin saarel niikuinii, p2iksega v6i ilma. Aga p2ike mitte ei v6ta, vaid praeb. Nii et praeguseks hetkeks oleme k6ik punanahad, tuppa pandud aloe vera kulus marjaks k6igile 2ra.
Kaater oli selline, et tavaliselt topitakse selle peale 30 inimest, et viia nad snorkeldama vms. Aga meie olime siis 4si, lisaks 4 meeskonnaliiget. Sissejuhatuseks hakkaisme s6itma snorkeldamiskohta, kui j2rsku peatati kater ja hakati kisama, et vaadake vaadake, delfiinid. Ja meil t6esti vedas, p2ris l2hedalt m66dus delfiinikari (kui nii saab 2elda), ma arvanb, et k6ige l2hedamal oli delfiin vast ca 15 m kaugusel. Sulpsasid korda m66da veest v2lja ja sukeldusid uuesti. Siis s6itsime ca pool h ja j6udsime yhe ilusa saarekese juurde, kus meile selga anti p22stevestid ja p2he snorkeldamisvarustus ja j22ti tunniks ajaks vette h6ljuma ja veealust maailma vaatama. Peab ytlema, et merep6hja ja korallide v2rvilisuse poolest j22b siinne meri punasele merele ja Egiptusele alla. Aga nii palju kalasid ma Egiptuses ei n2inud. S6na otseses m6ttes ujusime erinevate kalaparvede sees, igas parves oma mitusada ilusat v2rvilist kala. Ja p2iksekiired tungisid ka l2bi veepinna vee alla.
Peale seda l2ksime selle v2ikse saare vaiksesse liivaranda, kus meeskond s6i l6unat ja meie niisama lesisime.
Edasi s6itsime kala pyydma. Tee peal peatusime yhe suure kalalaeva juures ja kaluritelt saime v2rskete kalmaaride koti, s66daks. No ja siis hakkas kalapyyk. See kestis mitu tundi ja oli p2ris l6bus. Paadimehed l2ksid ise ka nii hasarti. Keegi meist ei j22nud kalata. Enamus olid v2iksed ja keskmised, m6ned korrad olid ka p2ris pirakad otsas, aga need olid kahjuks tugevamad kalad kui meie 6ngede tamiil. Enamus kalu j2tsime meeskonnale, need, mis koju kaasa v6tsime, tegi kokk meile juba 6htus66giks 2ra.
Ja nii see p2evake m66duski. Koju j6udes kasutasime Henriga juhust ja kylastasime meie toa juurde kuuluvat hiigelsuurt vanni. Ja siis oligi 6htus66gi aeg. Homme kavatseme terve p2eva nautida oma villa v2lusid, et siis ylehomme l6unal lennukiga Bangkoki s6ita. Peale hommikus66ki tuleb meile siia spa kohale, mulle manikyyr, pedikyyr, teistele erinevad massaazid. Nii et kui muhamed ei saa spasse aega, siis tuleb spa ise tema juurde. :)
Eile tuli v2lja, et ma polegi eriti siinsetest temperatuuridest r22kinud. Lyhidalt on olukord selline. P6hjas, Chiang Mais ja sealkandis on p2eval ca 26 v 27 kraadi, 66sel l2heb sealsetes m2gedes kylmaks, mina olin dressipluusi ja kilekaga nt. Ca 17 kraadi vbl. Bangkok on kesk Tais, seal on 28 kraadi ringis, 66sel vast veidi yle 20. Siin, Bangkokist veel jupp maad l6unapoole, on p2eval alates 30 kraadist ja 22sel ei ole palju kylmem. Siin lisandub veel tohutu niiskus, mis iga kord ikka veel ehmatab, kui uksest v2lja astud.
Uursisin t2na majaperenaiselt, et miks Tai kunn lapsep6lve v2lismaal elas. Tuli v2lja, et tema ema ja isa 6ppisid Usas ja Sveitsis. Ma siis uurisin, et kas siis tema isa ei olnudki kunn, tuli v2lja, et ei olnud. Et enne teda oli Rama VIII, praeguse kunni vend, aga keegi lasi ta maha. Ja enne teda hoopis nende sugulane. Et kui poega ei ole, v6ib ka sugulane saada kuningaks. Ja imeilus oli kuulata, kuidas perenaine r22kis "my king, my queen, my prince". Ja veelr22kis ta, et k6ik Tai lapsed 6pivad esimese v66rkeelena inglise keelt. Turismipiirkondades juba algklassidest, mitte turistikohtades alates ca 10 kuni 13 aastasest alates. Huvitav eksju.
4 p2va veel ja siis koju. P6hiline on leida endale mingid soojad hilbud, et mitte Istanbulis kylma saada. Kallistused, tervitused ja t2nud nimep2evasoovide eest!

Kommentaarid

Anne ütles …
Tere,

pole veel postitust lugenud, aga et meelest ei läheks - head nimepäeva Jutale (Marko teadis). Ja netist leidsin foorumi, mid tasub ca keskpaigast lugema hakata - nii kuulus oled juba seepide tootja!
http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=10&i=376153&t=376153
Anne ütles …
Tere nüüd peale lugemist.
See võis küll võimas olla, kui delfiine nägite - jälle kadedus peal. Lasite kokal kala teha - on on ikka elu. Suure vanni isu tuli isegi peale. Hea, et ilmast rääkisid, ei kujuta niiskust ette. Ja külma ärga tõesti mingil juhul saage, paljud, kes praegu reisilt tulevad, jäävad tõsiselt haigeks. Hoidke end ja ärge ka är põlege.
Mõnusat maniküürimist-pediküürimist ja ikka massasi homme.

Olen täna päev otsa tööl olnud ja muudkui vuhan kirjutada, praeguseks olen küll täitsa läbi ja nii hea preemia oli kohe blogi lugeda. Aitäh!

Kõvad kallid ja ootame juba pikisilmi.
Anne ütles …
Tahan kogu aeg öelda ja ikka unustan, et jube lahe, et te nende elu kohta uurite. Nii põnev (ja jätab teist ka intelligentse mulje :))
Üldse ikka vahva, et teiste inimstega ka suhtlete, teised reisijad. Teiste elud on ju niiii põnevad! :)
Eva ütles …
Tervitus!
Me küll saime kõvasti skypes lobada,aga Su juttu tänasest päevast polnud veel lugenud. Nüüd olen ja jälle olen vaimustusest keeletu. Nii äge! Kõik see merelkäik ja kalapüük ja kogu see värk. Delfiinid ja kalaparved... Super! Kui te endid aga täna päikese käes nii ära kõrvetasite,siis ma ei kujuta ette, kas teised homme ka oma massaazi nautida saavad? Loodetavasti aaloe kreem aitab!
Kas Sa Anne saadetud lingilt foorumit lugesid? Nii kift, et Su seebid juba nii popid on, et lausa foorumites soovitatakse. Ma tundsin ennast kohe nii uhkena, oleks peaaegu sinna foorumisse lisanud, et "muideks, see seebitegija on MINU õde" ;)
Nautige siis oma viimast päeva villas! Kõvasti kallistusi teile kõigile!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga