Valge kala... ja ikka tegin ta punaseks, oliivi-tomatikastmega

Harva jõuab meie pere lauale valge kala, kahetsusväärselt harva. Võibolla on asi selles, et H. eriti valget kala ei armasta. Või vähemalt nii ta arvab. Enamasti söövad eestlased tänapäeval ikka forelli ja lõhet (muidugi on erandeid, nagu ikka). Ja nüüd, tegin valget kala ja tegin ta ikkagi punaseks - kastmega. Ja mul on selle üle hea meel, sest kala oli maitsev ja meeldis ka H.-le.


Vaja läheb:


400 gr valge kalafileed (külmutatud või värsket, mina kasutasin pangassiust)
1 purk purustatud tomateid
2-3 küüslaugu küünt
1 sibul
1/2 tl tšillit
1/2 sidrunit
peotäis hakitud värsket peterselli
oliiviõli
kuni 100 gr musti oliive


Kui kasutad külmutatud kala, sulata see üles kindlasti külmkapis. PS! See võtab touhutult aega, pane sulama juba eelmisel õhtul. Prae oliiviõlis hakitud küüslauk ja samal ajal kala mõlemalt poolt. Maitsesta kala soola ja pipraga ja eemalda kala pannilt. Lisa pannile hakitud sibul, veidi riivitud sidrunikoort ja tšilli. Prae veidi, aga nii, et küüslauk kõrbema ei lähe. Lisa pannile purustatud tomatid. Keeda kaste veidi paksemaks. Lisa tükeldatud oliivid. Lase keema. Maitsesta soolaga, kui tarvis. Lisa kalafileed. Maitsesta sidrunimahlaga. Riputa üle värske peterselliga. Serveeri kartulipudruga. Voila!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Õnneks on kõht täis,aga isu ajab peale ikka. Ilusat päeva!kahupea
Juc ütles …
Aitähh, Kahupea. Sullegi mõnusat reedet!

Populaarsed postitused sellest blogist

Türgi munad ja ürdine lambakints

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Lõhewok köögiviljadega, ülikiire ja ülimaitsev