Vana-vanaema pannišašlõkk

Kui tahad kodust toitu, seda kõige kõige kodusemalt maitsvat toitu, siis on minu Manni 78-aastane vanavanaema just õige inimene, kelle juurde minna. Ta on nagu eestimaise toidu sammas, perfektse mäluga, võib siiani üles loetleda detailselt, mida tema ema omal ajal lõunaks või õhtuks valmistas. Siiamaani jookseb ta köögi ja söögitoa vahel kergelt nagu polekski varsti 8 kümmet täis. Hoog on veel sees suur, kuna peale pensionile jäämist töötas ta üle 10 aasta kohvikus kokana - hommikul turule, kotid liha täis, bussiga esimesena kohale, päev auravas köögis ja viimasena koju. Vot nii elataksegi kaua! Igatahes, täna pakun teile tema moodi valmistatud pannišašlõkki, vaja läheb:

300-400 gr sealihatükke (ca 4*4 cm, parem veidi läbikasvanud, nt küljetükist)
1 suur salatisibul
õli
soola
pipart
150 ml äädika-vee segu (lahjenda endale sobiva kangusega marinaadiks)
keedetud vett

Lõika sibul õhukesteks rõngasteks, pane kaussi. Tõsta sibula peale lihatükid. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale äädikalahus. Sega ära ja jäta ca 1 h seisma. Tõsta lihatükid paberist köögirätile, vajuta kuivemaks. Kuumuta pannil õli ja pruunista liha. Vala veidi keedetud vett pannile, kata kaanega ja lase madalal kuumusel haududa, kuni liha on enam-vähem pehme. Eemalda kaas, lisa äädikamarinaad (aga mitte sibulaid). Lase marinaadil peaaegu ära keeda, lisa sibulad. Prae veel nii kaua, kuni praktiliselt kogu vedelik on kadunud ja sibulad pruunikad. Sobib suurepäraselt kartulipudruga!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Vot nii elataksegi kaua!
no siis ei istunud keegi arvutis ja ei kirjutanud jutukesi!

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Türgi munad ja ürdine lambakints

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Lõhewok köögiviljadega, ülikiire ja ülimaitsev