Kaks killukest Aasiat... Brokoli seesamiseemnetega ja Tai kana-nuudli wok

No need Aasia neelud ka järgi ei anna. Tekivad eriti kui sirvida teemakohaseid blogisid, nagu näiteks see . Proovige ise! Alguse sai tänane aasiahõnguline õhtusöök eelmisel nädalal, kui keegi hea inimene Nipitiri Nami-Namis Jamie Oliveri teemade vahele ühe Jamie idamaise retsepti pani - brokoli seesamiseemnete ja küüslauguga. Tänaseks mõtlesin ka brokoli juurde põhiroa välja ja selleks sai taipärane nuudli-kanawok. Ei saa ju sellise brokoli kõrvale mulgiputru pakkuda, ega ju :)!Brokoliroa jaoks läheb vaja:
brokolit
2 kuhjaga spl seesamiseemneid
3 spl rapsiõli
5 küüslauguküünt, kooritult ja õhukeste viiludena
1/2 spl seesamiõli
1-2 laimi mahl
3 spl tumedat sojakastet
pöidlasuurune jupp ingverijuurt
Brokoli jagada õisikuteks, vars koorida ja lõigata juppideks, keeta või aurutada. Kastmeks röstida seesamiseemneid kuumal pannil sageli segades, tõsta pannilt kõrvale. Kuumutada pannil rapsiõli ning (nõrgemapoolsel keskmisel kuumusel) praadida küüslaugulõigud kuldseks, hoidudes neid kõrvetamast, mis muudab maitse ebameeldivalt kibedaks. Tõsta küüslaugulõigud kõrvale. Küüslaugusel õlil lasta natuke jahtuda ja segada nt sealsamas pannil seesamiõli, sojakastme ja laimimahlaga. Ingver koorida, riivida peenikese riiviga ja suruda sõela ja lusikaga kogu mahl samuti kastmesse. Kui brokoli on valmis, kurnata, raputada peale seesamiseemned ja küüslauk ning kallata üle kastmega.
Kana-nuudli woki jaoks läheb vaja:
400 gr lühikest peenikest pastat
1 hakitud küüslauguküüs
1 paprika
1 sibul
300 gr kanafilee ribasid
peotäis hakitud rohelist sibulat
sojakastet nii palju kui vaja
3 spl päevalilleõli

Marinaad kanale:
2 cm kooritud ja hakitud ingverijupp
1 tl tšillihelbeid
1/2 laimi mahl
1/2 laimi koor
4 spl sojakastet
1 spl hoisin kastet
50 ml vett
1/2 tl suhkrut

Sega kõik marinaadi ained kokku. Pane puhtasse tervesse kilekotti kanafileeribad ja vala kotti ka marinaad. Nii läheb marinaadi palju vähem vaja, kui kausis marineerides. Mudi kotti niikaua, kuni marinaad on fileeribadega segunenud. Pane kana mõneks tunniks külmkappi.

Keeda pasta vastavalt juhendile. Samal ajal prae kuumas õlis kanafileeribad. Tõsta kõrvale. Prae küüslauk, sibulad ja paprika. Sega neid kuumal pannil mõni minut, lisa kanafileed ja roheline sibul. Lisa vajadusel sojakaste. Lisa pasta, sega kõik korralikult läbi ja lase veidi praadida.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Vabandan tähenärimise pärast, aga tegemist on JAMIE Oliveriga. Ühes varasemas postituses hakkas ka silma..

Lahe blogi, jõudu!
Juc ütles …
Oi, aitähh, ei ole üldse tähenärimine. Üldse ei mõelnud, kui kirjutasin. Jaime, on nagu haimee, mingi araablane :). Kohe otsin kõik vead üles ja parandan ära! Ja aitähh heade sõnade eest!
Anonüümne ütles …
brokoli retsept on vaga hea! tegin seda eile, aga ma lisasin ka natuke mett, sest mu jaoks oli see veidi hapu.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga