Värsked ja suussulavad tuuletaskud
Kirjutasin juba korra varem, et kui H-ga tuttavaks sain, lähtusin rahvatarkusest "armastus käib kõhu kaudu" ja küpsetasin plaaditäite viisi H lemmikuid - tuuletaskuid. Ja ma mitte ainult ei küpsetanud, vaid tassisin neid käe otsas improviseeritud koogitornis kohale. Suutis mul vist pea väga sassi ajada :). Aga siiamaani tundub, et mõjus! Vanarahvas ikka teadis, mis rääkis.
No ja nüüd pole ma neid hõrgutisi aastaid enam teinud. Piinlik, piinlik! Kogu selle aja on H pidanud tuuletaskuid poest ostma. Ja noh, on ka täitsa hea olnud. Aga tegelikult, tuleb tunnistada, oli asi selles, et me olime ära unustanud, kui maitsev on üks värskelt kodus küpsetatud tuuletasku, mis on äärest ääreni täis värskelt valmistatud kohupiimakreemi. Ja neid valmistada ei ole üldse mitte keeruline.
Keedutaigna jaoks läheb vaja:
2,5 dl vett
100 g võid
120 g nisujahu
suts soola
1 tl suhkrut
2-3 muna
Kohupiimakreemi jaoks läheb vaja:
200 gr kohupiima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
Aja vesi keema, lase või vees sulada. Lisa pidevalt segades jahu, kuni tainas tuleb poti külgedelt lahti. Lase taignal jahtuda umbes 60 kraadini. Sega ükshaaval juurde munad. Selleks on kõige parem kasutada mikserit. Niisuta ahjuplaati külma veega. Tõsta lusikaga või kasuta taignapritsi, et teha ahjuplaadile ühtlase suurusega taignakuhjad. Küpseta 200 kraadi juures ca 40 min. Ära ahjuust ava kõpsetamise käigus. Lase jahtuda. Vahusta vahukoor suhkruga, seha juurde kohupiim, kuni kreem on ühtlane. Lõika igale taskule küljele ava ja pane seest tühi tasku kohupiimakreemi täis. Serveerimiseks raputa peale tuhksuhkrut.
No ja nüüd pole ma neid hõrgutisi aastaid enam teinud. Piinlik, piinlik! Kogu selle aja on H pidanud tuuletaskuid poest ostma. Ja noh, on ka täitsa hea olnud. Aga tegelikult, tuleb tunnistada, oli asi selles, et me olime ära unustanud, kui maitsev on üks värskelt kodus küpsetatud tuuletasku, mis on äärest ääreni täis värskelt valmistatud kohupiimakreemi. Ja neid valmistada ei ole üldse mitte keeruline.
Keedutaigna jaoks läheb vaja:
2,5 dl vett
100 g võid
120 g nisujahu
suts soola
1 tl suhkrut
2-3 muna
Kohupiimakreemi jaoks läheb vaja:
200 gr kohupiima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
Aja vesi keema, lase või vees sulada. Lisa pidevalt segades jahu, kuni tainas tuleb poti külgedelt lahti. Lase taignal jahtuda umbes 60 kraadini. Sega ükshaaval juurde munad. Selleks on kõige parem kasutada mikserit. Niisuta ahjuplaati külma veega. Tõsta lusikaga või kasuta taignapritsi, et teha ahjuplaadile ühtlase suurusega taignakuhjad. Küpseta 200 kraadi juures ca 40 min. Ära ahjuust ava kõpsetamise käigus. Lase jahtuda. Vahusta vahukoor suhkruga, seha juurde kohupiim, kuni kreem on ühtlane. Lõika igale taskule küljele ava ja pane seest tühi tasku kohupiimakreemi täis. Serveerimiseks raputa peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid
Pille, millise hõrgutisega sul siis see võrgutamine käis ;)? Aga jah, kiiresti kaovad küll!
väga isuäratavad tuuletaskud! minu lemmikud.. aga ise pole veel nende tegemiseni jõudnud. varsti... :)
K.
PS M. kiunub nagu väike poiss õhtuti, et tahaks kaaaaaa.. kirjastiil on aga kindlasti formaalne tal :)))
K. ja Kardemon, aitähh kiituse eest ;).
Viide on hoopis muule blogile ja pildi autorist ei ole juttu.