Nii ta tuli, see 2009... Legendaarne küpsisetort
Head uut aastat ei kõlba enam soovida. Ja ega ma ei soovigi. Vahet pole, mis aasta on, õnne ja edu on ikka vaja, nii et neid ma teile siis soovingi. Kohe kuhjaga!
Aasta on uus, aga kokandusideed on mul alates aasta algusest aina minevikust pärit olnud. Alguse sai see paar päeva enne aastavahetuspidu, kui sai peokorraldajalt küsitud, mida meie pere kaasa võiks võtta. Peremees teatas, et äkki ma võiksin teha seda head küpsisetorti, mida ma mitme aasta eest oma abikaasa sünnipäeval pakkusin. See olevat siiani meeles. Tükk aega meenutasin, millega tegu võis olla. Ja meelde tuli. Kunagi sai seda tihti tehtud ja alati oli kiitjaid kuhjaga. Küpsisetordi pluss on see, et teda teha on lihtne ja kiire. Minu tordi eripära on kakaopudingu kasutamine, mis, uskuge mind, on selles tordis lihtsalt super. Selle idee eest ei saa ma aga kogu au endale võtta, sest mina sain selle idee omakorda meie hea sõbra K toredalt abikaasalt M-lt. Aitähh talle selle eest! Vaja läheb (15-le):
Selga classic küpsiseid (5 pk)
Kohvi (immutamiseks)
kakaopudingut (300 gr)
2 banaani (viiluta)
400 gr kohupiimakreemi
200 gr kompotivirsikuid (viiluta)
200 gr tumedat šokolaadi
70 gr võid
Immuta küpsiseid hetkeks kohvis ja lao kandikule 3*5 küpsist. Kata poolega pudingust ja see omakorda poolega banaaniviiludest. Lao peale kiht immutatud küpsiseid, sellele kiht poolest kohupiimast ja pooltest virsikutest. Tee veelkord kiht küpsise-pudingu-banaaniga ja kiht küpsise-kohupiima-virsikutega. Kata omakorda immutatud küpsistega. Sulata veevannil šokolaad ja või. Sega ühtlaseks glasuuriks ja kata kogu tort sellega. Pane tort mitmeks tunniks külma.
Kommentaarid