Lihtne rabarbrikook hapukoorega
Juhuu, me oleme jõudnud rabarberi ja hapukoore maale Uus-Meremaale. Nendest kahest asjast oleme vaat et kõige rohkemgi puudust tundnud (lisaks tumedale leivale) viimaste Lõuna-Ameerika kuude jooksul. Küll ma olin õnnelik, kui kuulsin, et need kaks asja siinmail olemas on. Meie praeguse Aucklandi perenaise Lizi aiast rabarbereid võttes ei pöördunudki ma retsepti jaoks tema poole, vaid hoopis kodumaistele netilehtedele. Leidsin kiire ja äärmiselt maitsva lahenduse perenaine.ee kodulehelt. Vaja läheb:
125 gr toasooja võid
4 spl suhkrut
1 muna
150 gr jahu
Löö või suhkruga vahtu, lisa muna ja jahu, sõtku ühtlaseks ja suru ümmarguse võitatud koogivormi põhja ning külgedele.
500 gr rabarbereid (tükeldatud)
4 spl suhkrut
Pane rabarbritükid taignale ja raputa peale suhkrut.
250 gr hapukoort
1 muna
2 spl suhkrut
Löö muna suhkruga vahule, sega juurde hapukoor. Vala rabarberitele. Küpseta 180 kraadi juures 45 min.
125 gr toasooja võid
4 spl suhkrut
1 muna
150 gr jahu
Löö või suhkruga vahtu, lisa muna ja jahu, sõtku ühtlaseks ja suru ümmarguse võitatud koogivormi põhja ning külgedele.
500 gr rabarbereid (tükeldatud)
4 spl suhkrut
Pane rabarbritükid taignale ja raputa peale suhkrut.
250 gr hapukoort
1 muna
2 spl suhkrut
Löö muna suhkruga vahule, sega juurde hapukoor. Vala rabarberitele. Küpseta 180 kraadi juures 45 min.
Kommentaarid
Olin ise hiljaaegu kuu aega Eestist eemal ja saan väga hästi aru, millest räägid!
Tervitades
Mari
Mari, meil on siis sarnane maitse. Aga seda teame me vist juba ammu :), eksju!
Hmm, aga mis need uusmeremaalased rabarbriga siis teevad?
Ullike