reede, 7. august 2009

Värviline hommikufrittata

Vahel juhtub ette tulema erakordseid hommikuid, kui mul on nii köök, aeg, vahendid kui ka ilus hommikuvalgus. Nii juhtus ka meie Aucklandisoleku ajal ja seetõttu valmis kirev frittata paprika, punase sibula ja kartulitega. Lihtne, aga ilus algus päikselisele päevale!
Vaja läheb:

1 keskmine punane sibul (õhukeste ribadena)
1 väike punane paprika (õhukeste ribadena)
2-3 keedetud kartulit (viiludeks lõigatuna)
4 muna
1 küüslauguküüs (hakitud)
veidi värsket peterselli (hakitud)
oliiviõli
1 spl võid
soola, pipartPrae või ja oliiviõli segus sibul, küüslauk ja paprika. Lisa kartulid, prae läbi, maitsesta soola ja pipraga. Klopi lahti munad, maitsesta soola ja pipraga, vala pannile. Puista peale petersell. Prae, kuni frittata on alt läbi praetud, pista otse kuuma grilli alla ja küpseta ka pealt läbi. Serveeri värske salatiga!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See ju päris eesti toit,ainult paprika juurde lisatud. Kui ma nüüd selle nime suudaksin meelde jätta, siis võiksin üsna haritud välja paista.Muide, mis keelest see nimi? Igal juhul suur tänu meeldetuletamast! Rõõmsad tervitused kahupealt!

Juc ütles ...

Kahupea, seda toitu tehakse vist tõesti igal maal. võta heaks meelde tuletamast! Lihtne ja ilus! Nimi tuleb itaaliast. Rõõmsad tervitused vastu!