Lihtne rabarbrikook hapukoorega

Juhuu, me oleme jõudnud rabarberi ja hapukoore maale Uus-Meremaale. Nendest kahest asjast oleme vaat et kõige rohkemgi puudust tundnud (lisaks tumedale leivale) viimaste Lõuna-Ameerika kuude jooksul. Küll ma olin õnnelik, kui kuulsin, et need kaks asja siinmail olemas on. Meie praeguse Aucklandi perenaise Lizi aiast rabarbereid võttes ei pöördunudki ma retsepti jaoks tema poole, vaid hoopis kodumaistele netilehtedele. Leidsin kiire ja äärmiselt maitsva lahenduse perenaine.ee kodulehelt. Vaja läheb:
125 gr toasooja võid
4 spl suhkrut
1 muna
150 gr jahu

Löö või suhkruga vahtu, lisa muna ja jahu, sõtku ühtlaseks ja suru ümmarguse võitatud koogivormi põhja ning külgedele.

500 gr rabarbereid (tükeldatud)
4 spl suhkrut

Pane rabarbritükid taignale ja raputa peale suhkrut.

250 gr hapukoort
1 muna
2 spl suhkrut

Löö muna suhkruga vahule, sega juurde hapukoor. Vala rabarberitele. Küpseta 180 kraadi juures 45 min.

Kommentaarid

Eva ütles …
Hästi lahe postitus :)

Olin ise hiljaaegu kuu aega Eestist eemal ja saan väga hästi aru, millest räägid!
Anonüümne ütles …
Pilti vaadates hakkab suu kohe vett jooksma. See on üks minu lemmikuid, tegin sel kevadel seda kooki vist iga nädal. Retsepti leidsin sealt samast kust sinagi.

Tervitades
Mari
Juc ütles …
Aitähh Eva, nii kiidusõnade kui retsepti eest. Tõesti oli maitsev. Uusmeremaalaste arust on väga imelik, et me rabarberist kooke teeme, aga see kook meeldis neile väga :).
Mari, meil on siis sarnane maitse. Aga seda teame me vist juba ammu :), eksju!
Eva P. ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Eva ütles …
Retsepti eest tuleb Sul Elinat tänada!

Hmm, aga mis need uusmeremaalased rabarbriga siis teevad?
Juc ütles …
Eva, nad keedavad sellest midagi moosisarnast, millel rabarberimaiku just kuigipalju alles pole. :) Või siis ei kasuta üldse mitte.
Anonüümne ütles …
Kas see ei ole mitte sama retsept, mis kevadel Oma Maitseski oli? Tundub vägagi sarnane. Ja oli see (koos Nami-Nami rabarberimuffinitega) meiegi pere suur lemmik.
Ullike

Populaarsed postitused sellest blogist

Türgi munad ja ürdine lambakints

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi