Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga

Passionivili on üks minu ja Henri lemmikpuuvilju, troopilistest kindlasti. Eestis ei saa ma just tihti oma kiusatusele järgi anda, üks väike ettearvamatu sisuga pallike maksab oma 30 eek, kui ma õigesit mäletan. Siin, troopikas, on lood hoopis teised. Kilo maksab 20 eek, selle eest saab oma 12 tk vast. Täielik taevas. Kui kodus küpsetan kõige rohkem kohupiimakooke, siis siinpool maakera pean leppima toorjuustukookidega. Samas, passioni ja laimiga ma usun sobibki just toorjuust oluliselt rohkem. Tõeline lemmikkook! Vaja läheb:Põhi:
250 gr Digestive küpsiseid
125 gr võid

Sisu:
500 gr toorjuustu
125 ml passionisisu
3 tl laimikoort
2 spl laimimahla
100 gr suhkrut
2 muna

Kate:
125 ml passioni sisu
3 tl maisitärklist
1 spl suhkrut

Purusta küpsised peenikeseks, sega pehme võiga ühtlaseks massiks. Suru võiga määritud ca 20 cm läbimõõduga ümmarguse koogivormi põhja ja külgedele. Aseta külmkappi. Lisa toorjuustule laimimahl ja -koor ning suhkur. Mikserda pehmeks. Lisa munad ja passionivilja sisu ning mikserda uuesti ühtlaseks. Vala koogipõhjale, silu pealt tasaseks ning küpseta eelküpsetatud ahjus 160-170 kraadi juures 40 min. Jahuta kook täielikult. Sega 2 spl vett, maisijahu ja suhkur, sega madalal kuumusel, kuni maisitärklis on lahustunud. Lisa veel 2 spl vett ja passionivili, keeda madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Vala jahtunud koogile ning pane kook külmkappi vähemalt 6-8 tunniks.
PS! Kokku läheb vaja ca 8 passionivilja

Kommentaarid

Eva ütles …
Tore, et jälle retsepte jagad üle pika aja :)

Igasugu puuviljadega on jah lood sedapsi nagu nad just on. Ühegi mango, banaani ega apelsini maitse ega hind ei kannata mingit võrdlust siin vs seal.
Zoozi ütles …
See on midagi mulle:)
Ragne ütles …
Hea meelega võtaks sellest koogist tükikese!
Juc ütles …
Eva, mul endal ka hea meel. Olen vahepeal hiinlaste imepisikestes k66kides olnud, kus peale woki muud suurt polegi. Ja enamasti on nende k66kide kuningad olnud filipiinodest v6i indoneeslastest koduabilised. nyyd olen hiiglaslikus megah2sti varustatud k66gis, nii et kasutasin seda 2ra. Kahjuks puuviljade osas on sul 6igus :(
Zoozi, kas proovid j2rgi?
Ragne, saadaksin sulle hea meelega yhe tyki :)
Zoozi ütles …
Juc,kindlasti proovin.Ma hetkel lastega üksi ja nendest sööjaid pole.Kuid niipea kui põhisööjad jälle tagasi,teen ära.Vaatasin täna poes,et granadillid olid kenad ja suured.Kindlasti annan teada,kuidas maitses:)
Juc ütles …
Zoozi, seda on rõõm kuulda. Eks jaga siis oma arvamust hiljem minugagi. Aga jah, juustukook on nii toitev, et selleks on tõesti vaja rohkem sööjaid :)
Zoozi ütles …
Oi,Juc,see oli tõesti üks hea kook:)
Juc ütles …
Oi kui tore, Zoozi, et meeldis. Tulevikku silmas pidades, kust sa oma granadillid ostsid?
Zoozi ütles …
Ma ostsin granadillid Tallinna Kaubamajast.Olid ilusad ja suured.Aga ka Stockmannis ja Prismas on silma hakanud.
Ootan praegu,millal saaks kena ja küpset mango,sest Su mangokook ootab järge:)
Eva ja CO ütles …
See kook oli V-Õ-R-R-A-T-U-U-U!!! Ma ei tee kooke just tihti, aga see tundus kohe sellise koogina, mida ma tahaks proovida. Natuke hirm oli nahas, et äkki ei tule välja, sest külla olid tulemas inimesed, kes väga tihti meid ei külasta ja siis ei taha ju söökidega rappa minna, aga ma ei pidanud kahetsema - kook tuli superhästi välja, maitse oli nii mõnus, mitte liiga magus ja samas mõnusalt mahlane. Peoseltskond aplodeeris ja nõudis retsepti! :) Nii, et suur aitäh! Tervitades, Eva-U
Gaili ütles …
Ma tahtsin või ja küpsiste vahekorra kohta küsida. Et kas sul selliselt toimis ka? Mul oli nende koguste peale lihtsalt palju võid natukese küpsisega :) Panin siis peaaegu kõik 400 grammi Digestive'i ikka ära ja küpsedes voolas ikkagi võid välja... Vaatasin, et sul blogi sünnipäeva kirsi-toorjuustukoogil on 200 grammi küpsiseid ja 50 grammi võid :) Mulle see suhe sobiks palju paremini :P

Aga kook ise tuli imehea.
Juc ütles …
Gaili, täiesti kummaline lugu. Selles olen ühel nõul, et või kogus on suur, aga ma olen ise mitu korda teinud ja õde samuti suur fänn, aga sellist asja pole iial olnud, et või välja voolaks. Äkki on erinevate küpsiste puhul vahe nii suur siis! Igatahes aitäh ütlemast, lisan siia retsepti selle kohta väikse märkuse!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco