Mango laimi-vanillikastmes – järjekordne kerge dessert


Te saate ju aru, miks ma teile pidevalt kergeid roogasid silmadega söömiseks pakub, eksju? Asi selles, et meil on siin Tais pidevalt 35 kraadi ja lauspäike. Teile sobiks need desserdid vist peale midagi tugevat ja soojendavat, kui rammusam kraam juba kõhule liiga teeks. Teine teema on muidugi mangode kättesaadavus, Tais algab tõeline mangohooeg detsembris, aga juba praegu leiab parematel turgudelt küpseid kollaseid vilju, Tai kohta krõbeda kilohinnaga 25 eek. Kuu aja pärast õnnestub selle magusa loodusanniga ehk midagi rohkematki ette võtta – äkki mõned troopilised riisirummikokteilid või värskendav salsa kanaliha kõrvale. Aga seekord siis kiire dessert – mangoviilud laimi-vanillikastmes. Vaja läheb:

4 küpset mangot, kivi eraldatud ja viilutatud

2 spl laimimahla

1 kl vett

2/3 kl suhkrut

1 vanillikaun

Aseta mangod taldrikule ning valmista kaste. Selleks kraabi vanillikaunast seemned potti, lisa vesi, suhkur ja laimimahl ning keeda siirupiks. Vala mangile ning serveeri kohe. Tugevama roa soovijatele serveeri koos hea vanillijäätisega.

Meie jäime väga väga rahule, selles desserdis on kõike - magusust, hapukust, pehmust, sooja ja külma! Loodan, et teilegi meeldib.

Kommentaarid

Zoozi ütles …
Sai täna järgi proovitud.Mangod ei olnud kõige paremad just.Maitsev oli ikkagi,panin laimi mahla ka natuke rohkem.Ema ja abikaasa kiitsid ka väga:)
Lemmi ütles …
Mangod näevad pildil välja nagu meie jõulude aegne kõrvitsasalat! Nii et värvi järgi sobib ka meie hooaega!
Juc ütles …
Zoozi, sa oled küll parima retseptikatsetaja preemiat väärt :). Tore, et meeldis. Aga kujutan täitsa ette, et Eestis ei ole häid mangosid just lihtne leida.
Lemmi, värvi osas on sul tõesti õigus. Hea tähelepanek. Maitse on mõneti teistsugune :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga