Kevadine külm karulaugukaste kuldseks praetud kartulitega
No küll oli keeruline seda karulauku siit Lõuna-Eestist leida. Käisin mitu korda turul, asjata. Andsin lõpuks alla. Aga siis andis ühel päeval mu ema mulle mõned karulaugutaimed, mille oleasolust tema aias ma üldse teadlik polnud. Ja järgmisel päeval oma tädi külastades sain muru seest terve koti täie noppida. Milline õnn. Tegin karulaugust mõnusa värske külma kastme, mis sobib suurepäraselt kuldseks praetud kartulitega, täpselt sellistega, nagu mu vanaema neid mulle praadis, kui ma väiksena tema juures "lasteaias" käisin.
Vaja läheb:
100 ml peeneks hakitud värskeid karulaugulehti
100 ml hapukoort
50 ml kodujuustu
soola ja pipart maitsestamiseks
(nendest kogustest tuleb väike kausitäis, kui tahad kohe isuga süüa, suurenda koguseid)
Koorega keedetud kartuleid
Õli praadimiseks
Soola
Sega kokku peeneks hakitud karulaugulehed, hapukoor ja kodujuust. Maitsesta soola ja pipraga. Lase külmas seista, kuni praed kartuleid.
Koori jahtunud koorega keedetud kartulid. Lõika viilud. Aja esmalt kuumaks pann, siis vala õli peale. Kui ka õli on kuum, lao kartuliviilud ühe kihina pannile. Prae kuldseks, keera teine külg. Maitsesta soolaga. Serveeri koos külma karulaugukastmega!
Lisaks mõned pildid kaamerasse püütud kevadest!
Kommentaarid