Grillsaiad herne-parmesani kreemiga

No mis sa selle rõõmuga peale hakkad, et turul juba prisked hernekaunad ostjaid ootavad. Kuna ma juba oma kukeseentega grillsaia lainel niikuinii olin, siis valmis järjekordne saiakate. Olin neid helerohelisi variatsioone hernekreemidest juba nii mõneski ajakirjas ja toidublogis imetlenud. Nüüd oli siis minu kord. Parmesan, küüslauk ja oliiviõli tundusid just õiged kaaslased minu pisikestele esimestele hernepoistele :).

Vaja läheb (ca 4 saiale):
100 gr värskeid herneid
2 küünt küüslauku
3 spl oliiviõli
2 spl parmesani
1 tl riivitud sidruni koort
1/2 väikse sidruni mahl
1 suur leht münti
Keeda herneid ca 2 minutit soolaga maitsestatud vees ja kurna. Lase jahtuda. Haki küüslauk, prae koos riivitud sidrunikoorega kergelt 1 spl oliiviõlis. Sega kokku herned, küüslauk ja sidrunikoor oliiviõliga, parmesan, mündileht, lisa ülejäänud õli ja sidrunimahl. Purusta saumikseriga kreemjaks, maitsesta soola ja pipraga. Grilli saiad kuldseks, kata hernekreemiga, riivi peale veel parmesani ja tilguta paar tilka head oliiviõli!

Kommentaarid

Liina ütles …
Jamie Kodus raamatus on ka mingi superilus hernepesto saiade retsept. vat ei mäleta praegu, mis seal veel oli, aga hää oli. Ja peale pallike buffalomozzarellat.
Juc ütles …
Hernepesto või võie või kreem või kuidas iganes teda nietada, on jah jube ilus alati. Ma ise paneks midagi tugevamat, kui mozzarella herneste peale, aga samas ma muidugi ei tea, mis ta sinna pesto sisse pani. Lähen piilun homme raamatupoes :)
Liina ütles …
Siin on mingi versioon:
http://junglefrog-cooking.com/green-peas-broadbeans-mint-mozarella/
Juc ütles …
Seesama jah. Otsisin täna raamatupoes ka selle retsepti üles. Vaatan, et mu mõte käis üsna sama rada, ainult mozzarella jäi puudu! Tegelt, ma mõtlen, oleksid mõned päiksekuivatatud tomatid hästi sobinud!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga