Kukeseene bruschetta, suvine kiusatus

Kõik sai alguse sellest, et olin ilma igasuguse plaanita turult koju vedanud kotitäie imearmsaid väikseid kollaseid kukeseeni. Ja kui ma siis kodus end Liina alati mõnusate lugudega premeerisin, sain ma tänu tema valmistatud saiatriole aru, mis neist kukekatest kohe saama hakkab - kiired bruschettad. Kiire kontroll, kas valget veini on... olemas! Aknast pilk põlevale lõkkele, milles hõõguvad söed lubasid kiireid maitsvaid grillsaiu. Mis siis ikka... taluvõi, seened, aiast värsket tüümiani, paar küüslauguküünt, pisut sidrunikoort ja valmis. Nagu kiirete ja heade suviste hõrgutiste puhul ikka, mingit imet siin pole. Täpsete kogustega retsepti samuti mitte. Vaja läheb:
mõned viilud head saia
suur hulk kukeseeni
veidi taluvõid
veidi oliiviõli
paar küüslauguküünt
mõned noored valged väiked sibulad
punt värsket tüümiani
soola ja pipart

Kuumuta pannil või ja oliiviõli segu. Haki küüslauku ja sibulat, prae läbipaistvaks. Lisa seened, prae, kuni üleliigne vesi on ära auranud. Lisa hakitud tüümian. Kuumuta läbi, maitsesta soola ja pipraga. Grilli saiad kuldseks, kata seeneseguga. Kui soovid, riivi peale veidi parmesani. Veidi värsket tüümiani peale, klaasike külma valget veini kõrvale ja suvine lõunasöök ongi valmis!

Kommentaarid

Liina ütles …
:-) Mul on ka selliste NIII lihtsate asjade puhul tunne, et no mis neist blogida. Aga ega meil siin mingi molekulaargastronoomiablogid ole, lihtsaid, kuid maailma maitsvamaid asju peabki jagama!
Ühesõnaga kukekabruschettad on täiega nämmad :-)
Juc ütles …
On jah nii, Liina. Viimasel ajal mul siin muud polegi, kui retseptitud road :). Aga suvel peabki nii olema. Ma kardan, et kukeseenesuflee nt ei tee kuidagi lihtsalt võis praetud kukekatele röstsaial ära! :)
Eva ütles …
Isuäratav kuubis!
Juc ütles …
Aitähh, Eva :)
Liina ütles …
Jah, mul oli terve eelmine suvi mingi blogimise auvõlg :-), et polnud nagu millestki kirjutada, samas söid iga päev parimaid palasid. Aga mis nippe sa lillkapsa, kiirsoolakurgi ja värske kartuliga ikka teed.
Ohh mis tore, kõige parem aeg suvest on veel ees :-)
Unknown ütles …
Meh pean kusagilt nüüd kukeseeni Londonis poes otsima ja hingehinda nende eest maksma.

See on retsept mida ma kindlasti prroviks!
Juc ütles …
Liina, neile polegi vist tõesti retsepti vaja, lihtsalt meeldetuletust, et mida hääd meil siin maanurgas suviti saada võib! :)
Raivo, kukeseeneleidmine Londonist tundub keeruline. Samas ma ei tea ka, äkki on igas supermarketis. Aga anna teada, kuidas maitses, kui ära proovid!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga