Kukeseene bruschetta, suvine kiusatus
Kõik sai alguse sellest, et olin ilma igasuguse plaanita turult koju vedanud kotitäie imearmsaid väikseid kollaseid kukeseeni. Ja kui ma siis kodus end Liina alati mõnusate lugudega premeerisin, sain ma tänu tema valmistatud saiatriole aru, mis neist kukekatest kohe saama hakkab - kiired bruschettad. Kiire kontroll, kas valget veini on... olemas! Aknast pilk põlevale lõkkele, milles hõõguvad söed lubasid kiireid maitsvaid grillsaiu. Mis siis ikka... taluvõi, seened, aiast värsket tüümiani, paar küüslauguküünt, pisut sidrunikoort ja valmis. Nagu kiirete ja heade suviste hõrgutiste puhul ikka, mingit imet siin pole. Täpsete kogustega retsepti samuti mitte. Vaja läheb:
mõned viilud head saia
suur hulk kukeseeni
veidi taluvõid
veidi oliiviõli
paar küüslauguküünt
mõned noored valged väiked sibulad
punt värsket tüümiani
soola ja pipart
Kuumuta pannil või ja oliiviõli segu. Haki küüslauku ja sibulat, prae läbipaistvaks. Lisa seened, prae, kuni üleliigne vesi on ära auranud. Lisa hakitud tüümian. Kuumuta läbi, maitsesta soola ja pipraga. Grilli saiad kuldseks, kata seeneseguga. Kui soovid, riivi peale veidi parmesani. Veidi värsket tüümiani peale, klaasike külma valget veini kõrvale ja suvine lõunasöök ongi valmis!
Kommentaarid
Ühesõnaga kukekabruschettad on täiega nämmad :-)
Ohh mis tore, kõige parem aeg suvest on veel ees :-)
See on retsept mida ma kindlasti prroviks!
Raivo, kukeseeneleidmine Londonist tundub keeruline. Samas ma ei tea ka, äkki on igas supermarketis. Aga anna teada, kuidas maitses, kui ära proovid!