Roheline karri sealiha, spinati ja minimaisiga - kiiresti ja maitsvalt
Tööinimesena olen järsku sattunud olukorda, kus õhtusööke peab iseloomustama üks uus märksõna: "kiire". Samas ei ole meie perel mingit isu teha järeleandmisi oma õhtusöökide põnevuses või maitsvuses. Nii juhtuski, et juba peale esimest nädalat oli minu pea ideedest tühi. Õnneks on mul Londonis kallis õde, kes sellises olukorras hädast välja aitab. Nimelt, kuna tema tellib oma käte praeguse pikkusega täiesi rahul oleva inimesena nädala toidukraami otse koju, siis peab ta ka oma nädalamenüüd varem valmis mõtlema. Ja minul oli suurepärane võimalus tellida nende pere nädalamenüüd endale otse mailboxi. Leidsin mitmeid häid ideid. Ühe, sellesama sealiha, spinati ja minimaisiga karri võtsin kohe esimeses järjekorras ette, kuna esiteks olin selle kohta juba mitmeid kordi kiidusõnu kuulnud ja teiseks kuna me leidsime siit Luxemburgist lihtsalt võrratu Aasia toidupoe, kus oli kõike, mida me vajada võime nii Tai, Vietnami, Malaisia, Indoneesia, Hiina kui ka Jaapani toitude valmistamiseks, olemas. Värsked sidrunheinad, galangalijuured, Tai pikad oad, laimid, kõiksugused Jaapani nuudlid, igat sorti kastmed ja pastad... kõik olemas. Milline õnn! Igatahes, vaja läheb:
2 spl maapähkliõli (ma kujutan ette, et selle võib rahumeeli ka tavalise õli vastu vahetada, kui maapähkliõli ei õnnestu leida)
750g sealiha ribasid
750g sealiha ribasid
2-5 spl rohelist karripastat, vastavalt sellele, kui vürtsist toitu armastad
100g värskeid minimaise, poolitatult
1 suur punane paprika, ribadeks lõigatult
400 ml kookospiima
1 ½ spl laimimahla
150 g väikseid spinatilehti
1/3 tassi ribadeks rebitud basiilikulehti
Kuumutu õli vokpannil või lihtsalt suurel pannil ja prae sealiha seni, kuni see on pruunistunud ja läbi küpsenud. Kui kõik lihatükid korraga pannile ei mahu, siis prae jao kaupa. Tõsta liha kõrvale. Pane samale pannile karripasta ja kuumuta läbi. Lisa mais ja paprika ja prae 2 minutit. Lisa kookospiim ja laimimahl ja prae ise samal ajal segades, umbes 2 minutit. Pane liha tagasi pannile, lisa spinat ja basiilik ja prae kuni lehed on muutuvad närtsinuks. Serveeri koos riisiga!
100g värskeid minimaise, poolitatult
1 suur punane paprika, ribadeks lõigatult
400 ml kookospiima
1 ½ spl laimimahla
150 g väikseid spinatilehti
1/3 tassi ribadeks rebitud basiilikulehti
Kuumutu õli vokpannil või lihtsalt suurel pannil ja prae sealiha seni, kuni see on pruunistunud ja läbi küpsenud. Kui kõik lihatükid korraga pannile ei mahu, siis prae jao kaupa. Tõsta liha kõrvale. Pane samale pannile karripasta ja kuumuta läbi. Lisa mais ja paprika ja prae 2 minutit. Lisa kookospiim ja laimimahl ja prae ise samal ajal segades, umbes 2 minutit. Pane liha tagasi pannile, lisa spinat ja basiilik ja prae kuni lehed on muutuvad närtsinuks. Serveeri koos riisiga!
Kommentaarid
Millist currypaste'i sa kasutasid? Reeglina eelistan selle ise teha, mis võtab niiii kaua aega, sest poes müüdavad on liiga soolased...
Ahjaa kasutasid holy või thai basiilikut?
Pikk pai ja palju tervitusi,
Eva-U
Raivo, minu jaoks ei ole müügil olevad karripastad liialt soolased. Aga jah, lisasoola küll vaja ei ole. Ma ausalt öeldes hetkel ei mäleta, mis pastaga tegu oli. Koju jõuan, siis võin siia lisada. Aga mul on selle aniisimaitselise Tai basiilikuga mitte just parimad suhted. Minu meelest käib ta nii kõvasti muust üle. Ja see tegi mu jaoks nt Tais karri tellimise keeruliseks, alati pidid aniisimaitsega arvestama. Nii et mina naksasin tegelikult rõdult ühte punase-rohelise kirjut vürtsist basiilikut, mille nimest pole mul aimugi! :)
Eva, pildi osas tuleb Henrit kiita. Ma teen siis seda. Roog on tõesti maitsev, isegi Mann pistis kahe suu poolega ja ütles, et see on maailma parim kaste :). Nii et läks väga hästi, et kogemata tegin tema koolialguse puhul enese teadmata parimat kastet :). Pane jah menüüsse, kuidas Robile-Axile see toit meeldib?
Kõvasti kallistades,
Eva-U
Oi kuidas ma tahaks, et mul ka kord nädalas toidukaup ise koju tuleks! Võiks lausa kokku lüüa, mitu aastat elust me toidupoodidele kulutame...
Liina, tõepoolest hoiab selline nädalakauba ostmine ikka metsiku aja kokku. Eriti Tallinnas elades, kus poed on nii suured, et lettide vahel saad päevase trenni tehtud :). Raha hoiab ka hirmsasti kokku, selles oleme ka veendunud. Tallinnas elades käisime muide enamasti pühapäeviti Tartus tuttavas Rimis ära enne Tln sõitmist, siis ei pidanud Tallinna mammutpoodidega eriti tihti rinda pistma :)
Kairit