Roheline karri sealiha, spinati ja minimaisiga - kiiresti ja maitsvalt

Tööinimesena olen järsku sattunud olukorda, kus õhtusööke peab iseloomustama üks uus märksõna: "kiire". Samas ei ole meie perel mingit isu teha järeleandmisi oma õhtusöökide põnevuses või maitsvuses. Nii juhtuski, et juba peale esimest nädalat oli minu pea ideedest tühi. Õnneks on mul Londonis kallis õde, kes sellises olukorras hädast välja aitab. Nimelt, kuna tema tellib oma käte praeguse pikkusega täiesi rahul oleva inimesena nädala toidukraami otse koju, siis peab ta ka oma nädalamenüüd varem valmis mõtlema. Ja minul oli suurepärane võimalus tellida nende pere nädalamenüüd endale otse mailboxi. Leidsin mitmeid häid ideid. Ühe, sellesama sealiha, spinati ja minimaisiga karri võtsin kohe esimeses järjekorras ette, kuna esiteks olin selle kohta juba mitmeid kordi kiidusõnu kuulnud ja teiseks kuna me leidsime siit Luxemburgist lihtsalt võrratu Aasia toidupoe, kus oli kõike, mida me vajada võime nii Tai, Vietnami, Malaisia, Indoneesia, Hiina kui ka Jaapani toitude valmistamiseks, olemas. Värsked sidrunheinad, galangalijuured, Tai pikad oad, laimid, kõiksugused Jaapani nuudlid, igat sorti kastmed ja pastad... kõik olemas. Milline õnn! Igatahes, vaja läheb:


2 spl maapähkliõli (ma kujutan ette, et selle võib rahumeeli ka tavalise õli vastu vahetada, kui maapähkliõli ei õnnestu leida)
750g sealiha ribasid
2-5 spl rohelist karripastat, vastavalt sellele, kui vürtsist toitu armastad
100g värskeid minimaise, poolitatult
1 suur punane paprika, ribadeks lõigatult
400 ml kookospiima
1 ½ spl laimimahla
150 g väikseid spinatilehti
1/3 tassi ribadeks rebitud basiilikulehti

Kuumutu õli vokpannil või lihtsalt suurel pannil ja prae sealiha seni, kuni see on pruunistunud ja läbi küpsenud. Kui kõik lihatükid korraga pannile ei mahu, siis prae jao kaupa. Tõsta liha kõrvale. Pane samale pannile karripasta ja kuumuta läbi. Lisa mais ja paprika ja prae 2 minutit. Lisa kookospiim ja laimimahl ja prae ise samal ajal segades, umbes 2 minutit. Pane liha tagasi pannile, lisa spinat ja basiilik ja prae kuni lehed on muutuvad närtsinuks. Serveeri koos riisiga!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
See on tõesti maitsev.Mina proovisin suvel maisikonserviga, õige puudumise tõttu, ja sai ka väga hea.Jõudu! Kahupea
Unknown ütles …
Mmm. Tahaks ise ka nüüd lõunaks/õhtuks karrit süüa.

Millist currypaste'i sa kasutasid? Reeglina eelistan selle ise teha, mis võtab niiii kaua aega, sest poes müüdavad on liiga soolased...

Ahjaa kasutasid holy või thai basiilikut?
Eva ja CO ütles …
Oi, Juc! Ma olen nii uhke, et minu retsepti siia üles panid :) Ja nii ilus pilt! Mul see küll nii ilus välja ei tule ;) Aga üks kiirelt valmiv ja väga maitsev roog on see küll. Panen järgmise nädala menüüsse ;)

Pikk pai ja palju tervitusi,
Eva-U
Juc ütles …
Tarvis, Kahupea, ka sinu oma oli väga maitsev, õnnestus ka kohal olla! :)
Raivo, minu jaoks ei ole müügil olevad karripastad liialt soolased. Aga jah, lisasoola küll vaja ei ole. Ma ausalt öeldes hetkel ei mäleta, mis pastaga tegu oli. Koju jõuan, siis võin siia lisada. Aga mul on selle aniisimaitselise Tai basiilikuga mitte just parimad suhted. Minu meelest käib ta nii kõvasti muust üle. Ja see tegi mu jaoks nt Tais karri tellimise keeruliseks, alati pidid aniisimaitsega arvestama. Nii et mina naksasin tegelikult rõdult ühte punase-rohelise kirjut vürtsist basiilikut, mille nimest pole mul aimugi! :)
Eva, pildi osas tuleb Henrit kiita. Ma teen siis seda. Roog on tõesti maitsev, isegi Mann pistis kahe suu poolega ja ütles, et see on maailma parim kaste :). Nii et läks väga hästi, et kogemata tegin tema koolialguse puhul enese teadmata parimat kastet :). Pane jah menüüsse, kuidas Robile-Axile see toit meeldib?
Eva ja CO ütles …
Nii tore, et Mannile maitses. Axile ja Robile meeldib see ka väga. Nad on mul üldse päris hästi välja koolitatud igasuguste maitsetega. Eile tegin hoi-sin kastmega kanarooga ja see meeldis neile ka hullupööra!

Kõvasti kallistades,
Eva-U
Liina ütles …
Jutt jumala õige, et nädala menüü tuleks läbi mõelda ja paika panna - hoiab kokku nii aega, raha kui närve. Muidu seisad iga õhtu poes leti ees ja ostad mingit kampsi kokku.
Oi kuidas ma tahaks, et mul ka kord nädalas toidukaup ise koju tuleks! Võiks lausa kokku lüüa, mitu aastat elust me toidupoodidele kulutame...
Juc ütles …
Eva, see on tegelt jube hea, kui lapsed on igasugu maailma maitsetega harjunud, siis ei tule reisil sellest probleemi, et kodust hakklihakastet restoranis ei pakuta :). Meil Manniga ka see hea asi! Meil tegi eile Henri teryaki marinaadis kana, juurde küüslaugu ja seesamiõliga brokkoli ja sobanuudlid, mida Mann pistis kahe suu poolega :).
Liina, tõepoolest hoiab selline nädalakauba ostmine ikka metsiku aja kokku. Eriti Tallinnas elades, kus poed on nii suured, et lettide vahel saad päevase trenni tehtud :). Raha hoiab ka hirmsasti kokku, selles oleme ka veendunud. Tallinnas elades käisime muide enamasti pühapäeviti Tartus tuttavas Rimis ära enne Tln sõitmist, siis ei pidanud Tallinna mammutpoodidega eriti tihti rinda pistma :)
Anonüümne ütles …
Hei! näeb töesti jube hea välja. Aga selline küssa, et milline see hea Aasia pood on, mis sa luxist leidsid?? Ega ometi see Hamiliuse all?
maris ütles …
Kõigepealt pean tunnistama, et tegin esimest korda midagi currypastaga. Retsept tundus väga ahvatlev + kommentaarid! Aga soojast irooniast kommentaarides ma ilmselt aru ei saanud :D 1/4 tassi currypastat oli meie perele küll palju, aga õnneks suutsin enne liha pannile tagasipanemist olukorda veidi leevendada :) Muidu tõeliselt maitsev roog, mugandustega läheb kordamisele. Või siis oli asi minu tassis? Või currypastas?
Juc ütles …
Maris, aitähh kriitika eest. Tõepoolest... ma ei mõelnud sellele, et enamus eestlaseid ei ole metsikute vürtsikogustega harjunud. Teen retsepti väiksed mugandused. Asi vist selles, et meie pere tõepoolest armastab Tai kööki kogu tema põlevusega :). Tore, et see elamust päris ära ei rikkunud ja et roog teine kord kordamisele läheb väiksema karrikogusega :)
Anonüümne ütles …
Juta, kavatsen seda rooga nädalavahetusel katsetada. Seoses sellega saad äkki panna väikse viite sellele poele Luksis, kust ma vajaminevat kraami nii sel kui järgmistel kordadel leida võiksin. Tänud juba ette.
Kairit
Juc ütles …
Kairit, väga tore, loodan, et see karri teile meeldib! Selle karri koostisosad peaksid olema kõik kättesaadavad ka nt Auchanis. Aga muidu saab Aasia kaupasid Gare´i lähedal olevatest Aasia poodidest, neid on seal lausa 3. Strasbourgi tänaval on üks suur, kohe Gare´i poolses otsas praktiliselt ja siis kui sealt edasi liigud, siis keerad enne mänguväljakut paremale ja seal on veel üks (aga mitte nii hea pood). Üks väga hea on veel kui tuled Hamiliuse poolt mööda Liberted ja Pariisi platsi juurest keerad vasakule ja siis kohe jälle vasakule. Seal kiriku taga ongi. Loodan, et see kirjeldus sai nüüd õigesti kirja! :) Muidu oli üks veel Hamiliuse all, aga kuna nad seal nüüd teevad ehitustöid, siis ma ei julge enam öelda, et see seal alles on veel! Tervitused külmast Eestist :)
Anonüümne ütles …
Aitäh Juta, lähen juba homme kaema. Meil täna vahelduseks 9 kraadile 29 :) Aga muidu ikka üks lõputu sügis. Kuigi pikem prognoos lubab täpselt meie Eestisse lahkumise ajaks siia suve, nii et sel aastal ilmselt me sügisesse jäämegi :) Kui muidu sooja ei saa, siis üks tõsine karriroog on ikka abiks. Kairit

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade