Marjadega sohijäätis ehk suvele ruumi!

See retsept on nüüd neile, kel veel sügavkülmas eelmisest hooajast mustikaid-maasikaid-vaarikaid peidus. Nüüd, kui rabarber ja karulauk juba ninad päikse poole pistnud, on minu meelest viimane aeg see asi ära korraldada. Minu sügavkülmas just selline karbike peidus oli ja kiire lahenduse leidsin taaskord Jamie Oliveri raamatust 30 minute meals. Sobib eriti hästi päikselise päevaga, kui ei ole isu liiga kaua köögis pliidi ees koogutada. See on selline, tsiuh ja valmis magusroog!

DSC_0063

Vaja läheb (4-le):
500 gr sügavkülmutatud marju (mina isiklikult arvan, et parim tuleb maasika-vaarika-mustika segust)
150 gr värskeid mustikaid (neid suuri mustikaid müüakse vist aasta läbi, mulle tundub)
4 spl mett
500 gr maitsestamata Kreeka jogurtit
mõned lehed värsket münti

Pane klaasid, millest desserti serveerid sügavkülma umbes 15 minutit enne.
Sega kokku jogurt, mesi ja münt. Püreesta saumikseri või köögikombainiga. Tõsta klaasid välja ja jaga värsked mustikad nende vahel ära. Võta sügavkülmast marjad ja lisa jogurtisegule. Kasuta saumikserit või püreesta köögikombainiga ühtlaseks. Maitse, kui on liialt hapu, lisa mett või pisut suhkrut!
Jaota "jäätis" klaasidesse ja serveeri kohe!

DSC_0075

Kommentaarid

Eva P. ütles …
Mmmm... mulle meeldib see postitus! :)
Juc ütles …
Seda on küll rõõm lugeda, Eva! :) Aitäh!
rebane ütles …
oh kui ilus ! just täpselt mida siia sooja ilma vaja on
..kohaliku carrefouri külmutet vaarikad ja yaourt brassé lähevad kohe käiku ! :)
Juc ütles …
Aitäh, Rebane. Saan aru, et oled Prantsusmaal? Siinkandis sel nädalal tõesti pars suveilm. Praegugi kuluks jahutuseks üks selline magusroog ära! :)
rebane ütles …
jaa, prantsusmaal lyonis. aga isegi kuumad ilmad ei meelita liiga kauaks ahju eest minema! just täna mõtlesin tulevate munapühade puhul topelt mandlite ja õuntega tosca kooki teha. hoiab eemale sellest hetkelisest šokolaadiüleküllusest mis igast küljest peale pressib :)
Marju ütles …
Mmm.. mustikad on mu erilised lemmikud. Istutasime ka aeda eelmisel aastal mustikapõõsad, loodan, et see aasta saab juba vilja ka :)

Väga isuäratav pilt, serveering ja üldse... tekitas väga suure isu, ainult et sügavkülm on marjadest üsna tühi. Ainult seened kükitavad veel :)
Juc ütles …
Oo, Prantsusmaa ja Lyon kõlavad hästi. Toscakattega kook samuti. Meie just lõpetasime siin Londonis kreemise rabarbrikoogi tegemise, mida on vist küll pea kõik kodumaised toidublogijad riburadapidi valmistanud ja heaks kiitnud. Oli ikka endiselt väga hea! Ja homme läheb siis munaralliks.
Marju, küll sa oled usin aednik ikka. Loodan, et saad palju mustikaid. Aitäh pildikiituse eest. Sinu käest on see eriline kompliment. Aga seened sügavkülmas tundub mulle küll üks meeldiv olukord! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga