Rosé ja suvemarja tarretis valge šokolaadi panna cottal
Eelmise aasta augusti Delicious. ajakirja esikaanel oli imeilus dessert, just seesama, mida täna siin teiega jagan. Ajakiri jäi minust siia suvilasse maha, ootama tänavust suve ja oma aia ning kodumaise metsa marju. Esmaspäeval veetsime ilusa päeva Lõuna-Eesti erinevates metsades, saagiks kukeseened ja suured ilusad mustikad. Kukeseened läksid või ja sibulaga otse pannile. Mustikatega olid mul peenemad plaanid, mille jaoks tuli veel tühjaks korjata vaarikapõõsad ja rüüstata pisut punase sõstra oma. Lisaks faktidele, et need desserdid on kaunid ja ütlemata maitsvad, meeldib mulle see, et need saab enne valmis teha ja siis magusaisu tekkimisel külmkapist jahedana otse lauale tõsta! Täpselt nii, nagu suvel vaja ongi!
Tarvis läheb (6-le):
Tarretis:
5 želatiinilehte
1 spl sidrunimahla
150 gr suhkrut
250 ml poolmagusat roosat veini
250 gr marju (mustikaid, vaarikaid, maasikaid, sõstraid)
Panna cotta:
400 ml vahukoort
1 tl vanillipastat
75 gr valget sokolaadi
3 želatiinilehte
Leota 5 želatiinilehte külmas vees umbes 5 minutit. Aja potis keema 250 ml vett ja sidrunimahl. Lisa suhkur, sega, kuni see on lahustunud. Tõsta pott tulelt. Võta želatiin veest ja pigista üleliigne vesi sellest välja. Lisa želatiin kuuma suhkruvette ja sega, kuni kõik on lahustunud. Lisa vein, sega läbi. Lase segul pisut jahtuda. Jaota marjad kuue vormi (või tassi, ca 200 ml) vahel. Vala iga vorm poolest saati veinitarretise vedelikku täis. Pane vormid tarretisega mitmeks tunniks külmkappi.
Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Selleks aja vahukoor keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükkideks lõigatud sokolaad ja vanillipasta. Sega, kuni sokolaad on sulanud. Leota želatiini külmas vees mõned minutid, pigista neist üleliigne vesi välja ja sega 4 spl kuuma veega, kuni need lahustuvad. Sega veega lahustatud želatiin vahukoore-sokolaadi segu sisse, lase sellel pisut jahtuda ja vala vormid ääreni täis. Jäta ööseks külmkappi tahenema.
Serveerimiseks pööra dessert tassist välja taldrikule (võibolla pead selleks tassi hetkeks kuuma vette pistma).
Tarvis läheb (6-le):
Tarretis:
5 želatiinilehte
1 spl sidrunimahla
150 gr suhkrut
250 ml poolmagusat roosat veini
250 gr marju (mustikaid, vaarikaid, maasikaid, sõstraid)
Panna cotta:
400 ml vahukoort
1 tl vanillipastat
75 gr valget sokolaadi
3 želatiinilehte
Leota 5 želatiinilehte külmas vees umbes 5 minutit. Aja potis keema 250 ml vett ja sidrunimahl. Lisa suhkur, sega, kuni see on lahustunud. Tõsta pott tulelt. Võta želatiin veest ja pigista üleliigne vesi sellest välja. Lisa želatiin kuuma suhkruvette ja sega, kuni kõik on lahustunud. Lisa vein, sega läbi. Lase segul pisut jahtuda. Jaota marjad kuue vormi (või tassi, ca 200 ml) vahel. Vala iga vorm poolest saati veinitarretise vedelikku täis. Pane vormid tarretisega mitmeks tunniks külmkappi.
Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Selleks aja vahukoor keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükkideks lõigatud sokolaad ja vanillipasta. Sega, kuni sokolaad on sulanud. Leota želatiini külmas vees mõned minutid, pigista neist üleliigne vesi välja ja sega 4 spl kuuma veega, kuni need lahustuvad. Sega veega lahustatud želatiin vahukoore-sokolaadi segu sisse, lase sellel pisut jahtuda ja vala vormid ääreni täis. Jäta ööseks külmkappi tahenema.
Serveerimiseks pööra dessert tassist välja taldrikule (võibolla pead selleks tassi hetkeks kuuma vette pistma).
Kommentaarid
Päikseliste tervitustega,
Eva-U
Eva, kas oled ikka lehtželatiini kasutanud? Mulle see puru ka ei meeldi. Ma kardan, et veidi liiga kaua peaks säilitama, kui te just sellepärast oma plaane ümber ei tee ja otse Tartusse ei sõida :). Palavate tervitusega vastu! Nael kummi!
Päikest,
Eva-U
Eva, jumala kindlalt ongi asi selles. Lehtželatiiniga on kõike lihtsamast veel lihtsam teha. Nii et anna üks võimalus talle :). Täna juba kodumaapinnal, jhuuuuuu! Tere tulemast.
Kahupea