Clafoutis mirabellidega
Eestimaiste kukeseente ja Luksemburgi põldmarjadega sai seda sügiseteemat alustatud, täna jätkan samas vaimus, aga seekord siinsete vast kõige kuulsamate sügisandide mirabellidega. Kas pole mitte ilus nimi pandud neile pisikestele magusatele kuldkollastele punasetäpilistele ploomidele? Neist luuviljadest tehakse siin moosi ja kooki ja napsu (likööri ja kanget eau de vie´d) ja mida kõike veel. Mina otsustasin nad prantsusepäraselt clafoutis sisse pista.
Olen varemgi siin teiega mõningaid erinevaid clafoutis´sid jaganud, näiteks see virsikutega variant või see vaarika-rabarberi maitseline või hoopis selline sokolaadi ning murelitega. Aga kõik see oli juba ammu-ammu ja juba pikemat aega polnud minu ahjus valminud ükski pehme clafoutis. Igatahes, enne kui asun järgmiste sügisandide kallale (ma pole sugugi veel lõpetanud nendega nimelt, oma järge ootavad tumesinised ploomid quetschid, küpsed kobartomatid ja kastanikreem), mismoodi see mirabelli clafoutis mul valmis (tegelikult võib mirabellid asendada ka muude maitsvate luuviljadega). Vaja läheb (6-le):
4 muna
120 gr suhkrut
80 gr jahu
50 cl piima
60 gr võid
suts soola
400 gr mirabelle (või muid küpseid luuvilju)
veidi võid vormide määrimiseks
Kuumuta ahi 170 kraadini. Lõika mirabellid pooleks ja eemalda kivid. Vahusta munad suhkruga, lisa jahu ning sega kõik kokku ühtlaseks massiks. Lisa piim, sool ja sulatatud või. Jaga marjad võiga määritud vormidesse ning vala tainas peale. Küpseta ahjus umbes 30-35 minutit. Clafoutis peab seest pisut pehme jääma!
PS! Tegu on Mandarin Oriental Paris kuulsa peakoka Thierry Marxi retseptiga, milleni jõudsin tänu prantslannast toidublogijale Anne-Hélène´le
Olen varemgi siin teiega mõningaid erinevaid clafoutis´sid jaganud, näiteks see virsikutega variant või see vaarika-rabarberi maitseline või hoopis selline sokolaadi ning murelitega. Aga kõik see oli juba ammu-ammu ja juba pikemat aega polnud minu ahjus valminud ükski pehme clafoutis. Igatahes, enne kui asun järgmiste sügisandide kallale (ma pole sugugi veel lõpetanud nendega nimelt, oma järge ootavad tumesinised ploomid quetschid, küpsed kobartomatid ja kastanikreem), mismoodi see mirabelli clafoutis mul valmis (tegelikult võib mirabellid asendada ka muude maitsvate luuviljadega). Vaja läheb (6-le):
4 muna
120 gr suhkrut
80 gr jahu
50 cl piima
60 gr võid
suts soola
400 gr mirabelle (või muid küpseid luuvilju)
veidi võid vormide määrimiseks
Kuumuta ahi 170 kraadini. Lõika mirabellid pooleks ja eemalda kivid. Vahusta munad suhkruga, lisa jahu ning sega kõik kokku ühtlaseks massiks. Lisa piim, sool ja sulatatud või. Jaga marjad võiga määritud vormidesse ning vala tainas peale. Küpseta ahjus umbes 30-35 minutit. Clafoutis peab seest pisut pehme jääma!
PS! Tegu on Mandarin Oriental Paris kuulsa peakoka Thierry Marxi retseptiga, milleni jõudsin tänu prantslannast toidublogijale Anne-Hélène´le
Kommentaarid
Järgmiseks oligi mõte ploomide, st siis millegi hapukamaga proovida.
Magusate musidega,
Eva-U