Kaua igatsetud clafoutis - mureli-šokolaadi oma

Ei mäletagi mitme aasta eest see oli, kui nägin ühes ajakirjas imeilusat ploomi-clafotis'd. Võtsin selle plaani, et kui sügis tuleb ja tulevad head eestimaised ploomid, teen ära. Ei tea, millega ma kõik need sügised tegelesin, igatahes mitte clafoutis' tegemisega. Ja sel kevadel oli jälle sügisese ploomi-clafoutis idee idanemas. Nagu ei tulnudki pähe, et on ka teisi variante peale ploomide. Ja siis "jalutasin" ühe oma lemmikblogi La Tartine Gourmande lehtedel ja leidsin isuäratava kirsi-šokolaadi clafoutis'.

Vaja läheb (4 portsu väikestes ca 15 cm läbimõõduga ramekinides)
ca 400 gr mureleid
2 suuremat muna
6 spl vahukoort
1,5 spl maisitärklist
2 spl jahu
60 gr mõru šokolaadi (ca 70 %)
4 spl võid
2,5 spl suhkrut
pealeraputamiseks tuhksuhkrut

Sega 1 muna 1 spl suhkruga. Lisa koor. Sega, lisa 1 spl jahu, sega ja pane kõrvale.
Sulata kuumaveevannis või ja šokolaad.
Löö 1 muna vahule ülejäänud suhkruga, lisa jahu ja tärklis. Sega läbi! Lisa sulanud šokolaad, sega hästi. Sega kaks segu omavahel kokku.
Rasvata vormid, aseta murelid vormide põhja ja vala peale tainas. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures 25 minutit.

Iseenesest sai selline, nagu peab. Sees oli ta vedel küll. Aga minu meelest pisut liiga vedel. Võibolla peaks teinekord küpsetamisaega veidi pikendama või veidi temperatuuri tõstma.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Türgi munad ja ürdine lambakints

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi