Mango syllabub kardemoniga

See imelihtne desserdiretsept ilmus eelmisel nädalal Naistelehes üheskoos Marju eelroaks pakutud röstitud paprika supi, Tuuli suupiste skumbria-munasalati ja Priidu pearoa, küpsetatud üdikontidega. Jagan seda täna ka teiega, kallid blogilugejad! Ühtlasi tahan teile siit peadpööritavate jõuluaskelduste keskelt soovida mõnusat aastalõppu!

DSC_0520

Vaja läheb:
4 küpset mangot või 4 väikest purki mangoviile siirupis
8 kardemonikupart
1 tl seemnetega vanilliekstrakti või 1/2 vanillikauna seemned
2 laimi koor ja mahl
90 g suhkrut
3 spl rummi
500 ml vahukoort
ca 10 väikest beseed
kaunistamiseks värske mündi lehti

Valmistamine:
Kui kasutad värskeid mangosid, siis koori need ja eemalda kivid. Konservmangode kasutamisel kurna mangotükid siirupist.
Püreesta pooled mangod saumikseri või köögikombainiga. Teine pool mangodest haki väikesteks tükkideks. Sega tükid ja püree kokku.
Võta kardemonikupardest seemned välja ning purusta need uhmris. Purusta kergelt beseed.
Sega suhkrut laimimahlaga, kuni suhkur täielikult sulab. Lisa riivitud laimi koor, purustatud kardemoniseemned, rumm ja vanilliekstrakt või -seemned. Vala juurde vahukoor ning vahusta, kuni saad tiheda vahu. Ettevaatust, ära üle vahusta, muidu läheb vahukoor tükki. Sega vahukoorekreemi juurde purustatud beseed.
Lao desserdiklaasidesse vaheldumisi mangosegu ning vahukoorekreemi. Kaunista värske mündiga, pane 10 minutiks külmkappi ning serveeri!
(retsept on ajakirja BBCGoodFood retsepti edasiarendus)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Türgi munad ja ürdine lambakints

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi