Kammkarbid ja soba nuudlid sidrunheinaga

Head naistepärave teile kõigile, kallid sõbrad!

Soovin head naistepäeva teile kõigile, nii naistele kui meestele, sest ma leian, et kui naistel on rõõmus meel, siis on ka meestel tore elu. Ja vastupidi kehtib see samuti. Naistepäeva puhul on meil isegi lõpuks hiirekõrvad väljas ja raagus põõsad on saanud endale selle kevadise sündmuse tähistamiseks õrnhelerohelise rüü. Kostitan aga teid millegi veidi luksuslikuma ja natuke erilisemaga - kammkarpide ja soba nuudlitega, mis on maitsestatud lõhnava ja kergelt tsitruselise maitsega sidrunheinaga!


Lemongrass scallops and soba 4


Täna hommikul, kui üksteisele kodus naistepäevasoove jagasime, küsis Mann, et mis see naistepäev endast õige kujutab, et mis sel päeval siis teistmoodi on. Ma mõtlesin natuke ja ütlesin, et naistepäev on nagu emadepäev, isadepäev ja lastekaitsepäev, selline päev, kus peetakse naisi (või vastavalt emasid, isasid ja lapsi) eriliselt meeles. Mõtlesin natuke veel ja ütlesin, et tegelikult peaks olema nii, et iga päev on igas peres naiste-, meeste-, laste-, emade- ja isadepäev, iga päev peaks kõiki meeles pidama, kõigile erilist tähelepanu pöörama ja kalliks pidama. Leidsime üheskoos suure rõõmuga, et meie peres ongi nii. Pöörame üksteisele tähelepanu ja teeme väikseid üllatusi aasta läbi, mitte ainult kalendris märgitud päevadel! Kõik päevad on erilised! Soovin teile kõigile sedasama!


soba noodles 1 lemongrass

Kammkarbid ja soba nuudlid sidrunheinaga
4-le

12 kammkarpi
1 sidrunheinavars või 4 spl kuivatatut + soovi korral 2 grillvarda asemikuks
1 tl jahvatatud kuivatatud sidrunheina või püreestatud värsket
240 g soba nuudleid
6 spl toiduõli
soola, pipart
laimimahla maitse järgi


Aja 0,5 l vett, millesse on lisatud tükkideks lõigatud sidrunheina vars, keema. Tõsta tulelt, kata kaanega ja lase 20 minutit tõmmata.
Sega kokku 4 spl õli ja jahvatatud või püreestatud sidrunhein. Sega saadud segusse kammkarbid nii, et kõik saaksid seguga kaetud. Kata kammkarbid toidukilega ja pane pooleks tunniks külmkappi marineeruma.
Eemalda sidrunheinaga maitsestunud veest sidrunheina tükid. Aja vesi uuesti keema ja keeda soba nuudleid ca 3 minutit (või nii kaua, kui nuudlite pakendil on näidatud). Kurna (jäta 3 spl vedelikku alles) ja sega nuudlite hulka ülejäänud 2 spl õli. Maitsesta nuudlid soola ja pipraga.
Kuumuta pann ja prae kammkarpe mõlemalt poolt 2 minutit. Kui soovid, võid kammkarbid enne poolitatud sidrunheinavarrele lükkida. Eemalda kammkarbid pannilt, aga lisa pannile 3 spl sidrunheinaga maitsestatid nuudlite keetmise vedelikku. Keeda, kuni vedelikku väheneb umbes poole võrra, maitsesta saadud kastet soola ja pipraga.
Tõsta kammkarbid ja soba nuudlid taldrikule. Vala kammkarpidele ja nuudlitele veidi kastet, tilguta peale pisut laimimahla ning serveeri!


Lemongrass scallops and soba 3 Lemongrass scallops and soba 5

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Head naistepaeva! Teie pere arutlused naistepaeva ja muude kohustuslike tahistamise paevade osas olid vaga toredad. Mulle ka meeldib, kui iga paev on eriline, aga ikkagi meeldib see ka, kui naistepaeva hommikul sind lilledega yllatatakse! Meil just niimoodi hommikul juhtus ja ei saa salata, et tuju tegi heaks kyll.
Luxi saabunud hiirek6rvade yle on mul araytlemata hea meel! Vaatasin tana, et meil hakkavad magnooliad kohe-kohe 6itsema! Ilus aeg ootab ees!
Retsept on jalle nii isuaratav ja nii eriline ja samas nii lihtne, et lausa kutsub katsetama (ja pildid niiii ilusad). Tundub, et nadalavahetusel tuleb mul oma uuest lemmik kalapoest labi astuda :)

Lilleliste tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Aitäh, Eva! Head naistepäeva veelkord ka Sulle! Lilled teevad muidugi absoluutselt alati tuju heaks ja nii ka naitsepäeval :). Minul jälle on teie avanevate magnooliate pärast hea meel, meil sinna vist paar nädalat aega veel. Tõesti, ilus aeg ootab ees! Aitäh pilte kiitmast ja anna siis teada, kuidas meeldis, nagu ikka :). Päikselised tervitused vastu!
Kairi ütles …
Kõlab vaimustavalt maitsvalt :) Kas Luxis on kammkarbid normaalse hinnaga?

Ja mis peamine - head naistepäeva!
Juc ütles …
Kairi, aitäh! Tead me siin praegu arutasime, et ei tulegi meelde, mis nad maksavad... äkki 20-25 eur/kg! Normaalseks ei saa seda just nimetada, aga oma väikse perega väikseks maiuseks võib vahel osta veidi :). Enamasti siis eelroaks pigem, mis tähendab, et ma ostan võibolla ainult 200-300 g. Kuidas Brüsselis lood on?
Kairi ütles …
Brüssel nii lahke pole, siin on nad tavapäraselt umbes 35 eurot kilo. Üsna õõvastav. Sestap otsingi mingit head retsepti, et neid veidi maiustamiseks teha, kahju ju nässu ka keerata kallist kraami :)
Juc ütles …
Kairi, natuke luiskasin Sulle. Vaatan just, et poes on sel nädalal kala- ja mereanni soodukas. Kui muidu on kammkarp 29 euri, siis nüüd on 18. See on ikka väga hea hind juba. Kui mina ostaksin maiustamiseks, siis teeksin seda: http://jucjaco.blogspot.com/2011/06/kammkarbid-kahte-moodi-carpacciona-ja.html
Kairi ütles …
Hmm koli või Luxi :)
Just sirvin üht siinset soodukate kataloogi ja seal on hind 23.95... kõlab paljutõotavalt ja ehk saab tõesti varsti maiustada.
Vaatan su teisi retsepte ka. Milline see tekstuur neil on toorena? Mulle maitsevad kõikvõimalikud carpacciod reeglina, aga ma pelgan limaseid tekstuure. Kui ta austrit meenutab, siis ma pigem paneks ta grilli alla :)
Juc ütles …
No limane ta küll ei ole! Tasub proovida. Tee mõnest carpaccio ja pane mõni grilli alla :)
Anonüümne ütles …
Head naistepäevajärgset päeva!
Elusõnalastel pidi ka iga päev pidupäev olema. Eks igas asjas ole midagi head. Sinu road on üleni maitsvad ja ilusad. Jõudu!
Kahupea
Kairi ütles …
Nii, tõõtan sind veelkord selle teemaga, kuna ma pole siiani kordagi seda ollust söönud, veel vähem, valmistanud :) Kas see oranž osa on ka tarbitav? ma ei näe seda ühelgi pildil sul, aga samas on see siin alati kaasas nende tüüpidega, vähemalt mõned on hulgas...
Juc ütles …
Suur aitäh, Kahupea! Nii heade soovide kui kiidusõnade eest. Peatse kohtumiseniiii!
Kairi, see oranž osa on täiesti söödav. Mõned leiavad, et see on parim osa, minule endale isiklikult ei meeldi! Proovi, vaata, kuidas Sulle tundub!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco