Kammkarbid ja soba nuudlid sidrunheinaga
Head naistepärave teile kõigile, kallid sõbrad!
Soovin head naistepäeva teile kõigile, nii naistele kui meestele, sest ma leian, et kui naistel on rõõmus meel, siis on ka meestel tore elu. Ja vastupidi kehtib see samuti. Naistepäeva puhul on meil isegi lõpuks hiirekõrvad väljas ja raagus põõsad on saanud endale selle kevadise sündmuse tähistamiseks õrnhelerohelise rüü. Kostitan aga teid millegi veidi luksuslikuma ja natuke erilisemaga - kammkarpide ja soba nuudlitega, mis on maitsestatud lõhnava ja kergelt tsitruselise maitsega sidrunheinaga!
Täna hommikul, kui üksteisele kodus naistepäevasoove jagasime, küsis Mann, et mis see naistepäev endast õige kujutab, et mis sel päeval siis teistmoodi on. Ma mõtlesin natuke ja ütlesin, et naistepäev on nagu emadepäev, isadepäev ja lastekaitsepäev, selline päev, kus peetakse naisi (või vastavalt emasid, isasid ja lapsi) eriliselt meeles. Mõtlesin natuke veel ja ütlesin, et tegelikult peaks olema nii, et iga päev on igas peres naiste-, meeste-, laste-, emade- ja isadepäev, iga päev peaks kõiki meeles pidama, kõigile erilist tähelepanu pöörama ja kalliks pidama. Leidsime üheskoos suure rõõmuga, et meie peres ongi nii. Pöörame üksteisele tähelepanu ja teeme väikseid üllatusi aasta läbi, mitte ainult kalendris märgitud päevadel! Kõik päevad on erilised! Soovin teile kõigile sedasama!
Kammkarbid ja soba nuudlid sidrunheinaga
4-le
12 kammkarpi
1 sidrunheinavars või 4 spl kuivatatut + soovi korral 2 grillvarda asemikuks
1 tl jahvatatud kuivatatud sidrunheina või püreestatud värsket
240 g soba nuudleid
6 spl toiduõli
soola, pipart
laimimahla maitse järgi
Aja 0,5 l vett, millesse on lisatud tükkideks lõigatud sidrunheina vars, keema. Tõsta tulelt, kata kaanega ja lase 20 minutit tõmmata.
Sega kokku 4 spl õli ja jahvatatud või püreestatud sidrunhein. Sega saadud segusse kammkarbid nii, et kõik saaksid seguga kaetud. Kata kammkarbid toidukilega ja pane pooleks tunniks külmkappi marineeruma.
Eemalda sidrunheinaga maitsestunud veest sidrunheina tükid. Aja vesi uuesti keema ja keeda soba nuudleid ca 3 minutit (või nii kaua, kui nuudlite pakendil on näidatud). Kurna (jäta 3 spl vedelikku alles) ja sega nuudlite hulka ülejäänud 2 spl õli. Maitsesta nuudlid soola ja pipraga.
Kuumuta pann ja prae kammkarpe mõlemalt poolt 2 minutit. Kui soovid, võid kammkarbid enne poolitatud sidrunheinavarrele lükkida. Eemalda kammkarbid pannilt, aga lisa pannile 3 spl sidrunheinaga maitsestatid nuudlite keetmise vedelikku. Keeda, kuni vedelikku väheneb umbes poole võrra, maitsesta saadud kastet soola ja pipraga.
Tõsta kammkarbid ja soba nuudlid taldrikule. Vala kammkarpidele ja nuudlitele veidi kastet, tilguta peale pisut laimimahla ning serveeri!
Kommentaarid
Luxi saabunud hiirek6rvade yle on mul araytlemata hea meel! Vaatasin tana, et meil hakkavad magnooliad kohe-kohe 6itsema! Ilus aeg ootab ees!
Retsept on jalle nii isuaratav ja nii eriline ja samas nii lihtne, et lausa kutsub katsetama (ja pildid niiii ilusad). Tundub, et nadalavahetusel tuleb mul oma uuest lemmik kalapoest labi astuda :)
Lilleliste tervitustega,
Eva-U
Ja mis peamine - head naistepäeva!
Just sirvin üht siinset soodukate kataloogi ja seal on hind 23.95... kõlab paljutõotavalt ja ehk saab tõesti varsti maiustada.
Vaatan su teisi retsepte ka. Milline see tekstuur neil on toorena? Mulle maitsevad kõikvõimalikud carpacciod reeglina, aga ma pelgan limaseid tekstuure. Kui ta austrit meenutab, siis ma pigem paneks ta grilli alla :)
Elusõnalastel pidi ka iga päev pidupäev olema. Eks igas asjas ole midagi head. Sinu road on üleni maitsvad ja ilusad. Jõudu!
Kahupea
Kairi, see oranž osa on täiesti söödav. Mõned leiavad, et see on parim osa, minule endale isiklikult ei meeldi! Proovi, vaata, kuidas Sulle tundub!