Sünnipäev lossis

Meie peres juhtus selline kurioosne juhtum, et Emily 2 kuu sünnipäev toimus Alatskivi lossis, uhke mitmekäigulise lõunaga sealses lossirestoranis. Alguse sai see vahva ettevõtmine aga juba detsembrikuus, kui minu kallid kolleegid Luksemburgist mind lahkumisüllatuseks omaltpoolt just Alatskivi restorani saatsid. Ootasime selle armsa kingi realiseerimisega ilusad ilmad ja Emily sünni ära, kutsusime kallid inimesed kaasa ja võtsime sõidu ette. Nii et hiiglasuur aitäh teile, kallid sõbrad Luksemburgist. Alatskivi lossi suvist ilu olen teiega jaganud ka varem, vaata siia. Nüüd võin öelda, et sealsed tublid inimesed ei ole mitte jäänud loorberitele puhkama, vaid töötavad usinasti lossi arendamise kallal edasi - lisandunud on põnevad töötoad ja lossis mõisnike ajal töötanud inimeste vahakujud koos lugudega, kostüümiladu väikestele ja suurtele jne.

Restoran näeb tõeliselt uhke ja suursugune välja oma hiiglasliku lühtri, suure kamina ja maalidega. Vaatamata tumedatele toonidele ja kõrgetele lagedele on tunne hubane ja soe. Menüü toidud jagunevad Eesti, mõisa ja Šoti toitudeks. Kamba peale proovisime vist suure osa menüüst ära ka. Pean kindlasti hoiatama, et portsjonid on nii suured, et mitme käiguga on raske hakkama saada isegi suurtel meestel. Mainimist väärivad kindlasti Feofani kalaleem (pildil) ja eriti maitsev Popsimehe sibulasupp (samuti pildil). Väga põnev oli Šotlase üllatusmagustoit ehk punased sibulad karamellistatud suhkru ja viskiga (samuti pildil). Üllatuslikult sobisid karamellistatud sibulad desserdi sisse väga hästi ja koos leivase põhja, marjade ja vahukoorega sai kokku üks õite magus suutäis. Peipsi lähedust oli ära kasutatud sellises pearoas nagu Ninaküla Feodori kohakala ehk Peipsi koha küpsetatud munataignas külma kalakastmega, mis maitses hästi ja nägi ilus välja ka. Miinuspoole pealt võin öelda, et part oli kahjuks üle küpsetatud, aga seda juhtub siinmail kahjuks nii mõneski kohas. Üks igati ilus kevadlõuna oli, aitäh kõigile kaasosalistele!

resto
 
loss
 
reserveeritud
 
  resto lagi
 
  punase sostra vesi
 
  sunnipaevalaps ise
sünnipäevalaps ise
  sibulasupp
sibulasupp
  peipsi kala supp
kalasupp
  punaste sibulate dessert
sibulamagustoit
  printsess mann
Mann käis kostüümilaos
  viuh
ja naudib oma kostüümi võlusid
  Emily2kuud
traditsiooniline sünnipäevapilt suure karuga
***********************************************************************************
 
 


Kommentaarid

Kairi ütles …
Väga, väga kenad pildid ja mõnus kirjeldus! Ja äärmiselt tore on näha ka laste pilte! Millised kaunitarid.. :)
Juc ütles …
Aitäh Kairi heade sõnade eest! Nii piltide kui laste aadressil :). Mind valdavad laste piltide postitamisega seoses kahetised mõtted, sellepärast neid vahel vilksamisi näeb, aga enamasti mitte :)! Ülehomseni, eksju?
Eva ja CO ütles …
Nii tore sünnipäev ja mõnus kirjeldus (no nagu alati). Küll sul olid ikka toredad sõbrad Luxis, et nii vahva kingituse oskasid teha. Paistis, et Emilyle sealne õhkkond sobis, sest ega muidu uni nii magus poleks olnud :)
Homseni!!!!!
Eva-U
Juc ütles …
Evake, suur aitäh. Mul on Luxis tõesti kuldaväärt sõbrad! Emilyle meeldib üldse suur seltskond, siis on eriti hea põõnata :). Homseniiiii!
Anonüümne ütles …
Suured tänud Juc ja sõbrad! Mina pole nii luksuslikus kohas varem söömas käinudki. Kõik oli super ja nüüd on pildid ka super!
Tervitused Kahupealt!
Juc ütles …
Aitäh tulemast ja tore et meeldis, Kahupea!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco