Hommikune peidus muna
Aegajalt on hommikusöögiideed täiesti otsas, pea on tühi ja ühegi meelesmõlkuva hommikusöögi vastu ei ole vähimatki isu. Nii juhtus mõne aja eest ka minuga. Juba pikemat aega koosnes mu hommikusöök seetõttu piimaga kohvist ja tükikesest metspähkli Bitterist. Aga kui ma nägin Nami-nami inglisekeelses blogis tomati sisse peidetud muna, tekkis sedamaid hommikusöögiisu. Ära sai ta tehtud ja ära sai ta söödud! Maitses hästi! Kodusolevatest toiduainetest lähtuvalt said sisse viidud ka mõned pisimuudatused.
Vaja läheb (1 portsu jaoks):
1 Eesti tomat
1 viil saia või leiba (minul oli olemas Toskaana täisterasai)
tükike võid
soola ja pipart
1 viil suitsusinki
veidi oliiviõli
Lõika tomatil "müts maha" tomati oksa poolsest otsast. Võta tomatilt sisu välja. Haki see peeneks, lisa pipart ja peenekshakitud suitsusink. Pane toores muna tomati sisse, peale tükike võid ja maitsesta soola-pipraga. Pane peale tagasi tomati "müts". Küpseta eelkuumutatud ahjus, kuni muna on hüübinud. Veidi enne tomati-muna küpsetamise lõppu pane ahju ka saiaviil, mis on kaetud tomati-singi kattega. Tõsta serveerimiseks tomat-muna saiale ja serveeri veidi jahtunult!
Kommentaarid
Tänud ka sulle, Kahupea!