Esimene linnuke Jamie Itaaliast - Spaghetti tetrazzini

Sain jõuludeks imetoreda kingi - eestikeelse versiooni Jamie Itaaliast. See on täis vesistamapanevaid retsepte, millest iga järgmine toob aina selgemalt esile minu suve- ja värskete saaduste igatsuse. Päris ootama jääda ma ei suutnud ja nii proovisingi ära esimese retsepti - pastavormi kana ja seentega. Tõesti maitsev, eriliseks teeb selle minu meelest suur seente kogus ja parmesani juust. Vaja läheb (raamatu järgi 4-le, mina ütleks, et vähemalt 6-le):
20 gr kuivatatud puravikke
oliiviõli
500 gr kanafileed, tükkideks lõigatuna (Jamie kasutab 4 kontideta, nahata ja tükkideks lõigatud kintsu)
meresoola ja musta pipart
2 küüslauguküünt
350 gr värskeid seeni (muu puudumisel kasutasin šampinjone)
200 ml kuiva valget veini
450 gr spagette
500 ml vahukoort
200 gr riivitud parmesani juustu
ühelt värskelt basiilikuoksalt eemaldatud lehed

Soojenda ahi 200 kraadini. Pane seened kaussi ja vala niipalju sooja vett peale, et seened oleksid täpselt kaetud. Jäta ligunema. Kuumuta suurel pannil (või kastrulis) oliiviõli, prae selles soola ja pipraga maitsestatud kanatükid kergelt pruuniks. Kurna puravikud, aga jätke vedelik alles. Lisa puravikud, hakitud küüslauk ja värsked viilutatud seened pannile. Segage ja praadige veidi. Lisa vein ja seente vedelik. Keeda tasasel tulel, kuni vedelik on veidi vähenenud. Samal ajal keeda spagetid vastavalt õpetusele ja kurnake. Lisa kanale vahukoor, lase keema minna ja võta pann tulelt. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kana juurde spagetid. Lisa 1/3 parmesanist ja rebitud basiilikulehed. Sega läbi, tõsta kuumakindlasse vormi, riivi peale teine 1/3 juustu ja küpseta ahjus kuldpruuniks. Enne serveerimist piserda oliiviõliga ja raputa peale viimane 1/3 juustust.

PS! Juustu lisamise osa tegin veidi ümber, sest selles osas oli tõlkijal midagi untsu läinud. Jamie Itaalia tõlkega on üldse nii nagu ta on. Aga sellel teemal olen ma juba Nami-Namis nii palju sõna võtnud, et keegi enam lisa vist kuulda ei taha. Jätame need hämmastavalt lödised risotod ja üliväga liiga heldekäeliselt lisatud ürdid sinnapaika :)

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kahupeal kõht täis, aga suu hakkas vett jooksma. Tervitan!
Juc ütles …
No tee aga järgi, Kahupea. Siis ei pea niisama vesistama! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga