Tadashi soba sealihaga

Jaapan on ühe kulinaari jaoks tõeline paradiis. Selles pole enam kahtlust. Soov kõike proovida oli nii suur, et kodusele kokkamisele sel korral aega eriti ei jäänudki. Aga ühel õhtul siiski, kui meie Tokyos elav sõber Tadashi meile oma retsepti järgi maitsvaid sobanuudleid (ehk jaapani traditsioonilisi tatranuudleid) sealihaga valmistas. Vaja läheb:
300 gr sobanuudleid
300 gr sealihalõike
1/2 kapsast
peotäis seeni
1 spl + 3 spl sojakastet
3 spl mirin´it (Jaapani riisiveini sort, mida kasutatakse toiduvalmistamisel)
maitse järgi dashi graanuleid (Jaapani puljongite põhikomponent)
veidi vett
õli praadimiseks

Prae kapsas õlis kergelt pehmeks. Tõsta pannilt. Prae samal pannil sealiha kuldseks, lisa seened ja prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa kapsas, sega läbi. Sega kokku 3 spl sojakastet, 1 spl vett ja maitse järgi dashigraanuleid. Maitsesta kapsa-lihasegu 2 spl segatud dashikastme, 1 spl sojakastme ja 3 spl miriniga. Keeda nuudlid vastavalt juhendile pakendil. Kurna, vala peale kapsa-lihasegu. Serveeri koos ülejäänud dashikastmega, mida igaüks võib maitse järgi roale lisada.

Kommentaarid

Liina ütles …
ma nüüd täpselt ei tea, aga mu meelest on meil siinkandis praktiliselt vimatu dashit mingilgi kujul kätte saada. Aasta tagasi otsisin, siis ei saanud. Aga äkki nüüd juba saab.
Ma olen mitu korda toredaid jaapani retsepte käest pannud, kuna dashit netu.
Anonüümne ütles …
jällegi üks roog mis meie perele kindlasti väga maitseb, proovin lähiajal NOPi jõuda soba nuudlite järele, loodetavasti saame ilma dashit'a hakkama, tervitades Katrin
Juc ütles …
Liina, ma tean tegelikult seda dashi muret jah. Aga samas mõtlesin, et sellepärast kirjutamata ka ei jäta. Ise ostsin Tadashi juhendamisel dashit kaasa. Aga äkki saab NOPi või Piprapoes omasid paluda, et nad dasi sortimenti võtaks. See ei ole ju mini kiirestiriknev kaup ega midagi.
Katrin, proovi muidugi. Kahjuks ilma dashita jääb see miski, mis jaapanipärasust juurde annab, puudu, ma kardan.Aga maitsev on kindlasti, selle ma ei kahte!:)
Anonüümne ütles …
Siin on isegi Jaapanis toodetud dashi puljong olemas- www.sahver.ee Aga ma ei tea, kas see puljong on päris sama, mis graanulid.
Mari
Juc ütles …
Mari, ma usun, et see puljong ajab asja ära küll. Dashit müüaksegi erineval kujul. Väga hea, et ütlesid!
Liina ütles …
Suured tänud, ma proovin ka sele dashi puljongi ära!
Ja Juc, muidugi kirjuta, me niisama joriseme siin. Kui sa kirjutaks ainult sellest, mis Eestis ka käepärast, oleks ikka paganama igav lugu :-D
Juc ütles …
Liina, väga huvitav tõesti, kas see puljong on toimib. Ma usun, et peaks ikka. Nii vahvalt ütlesid, et ma ikka kirjutaks, et muidu oleks jama lugu. :)
Anonüümne ütles …
NOPi pole jõudnud, aga lugesin Tiiu Väinsaare Taimetoidud raamatut ja seal on dashi keetmise retsept. Katrin
Anonüümne ütles …
Wau, Katrin, sul saab siis tõeliselt põnev see nuudlitegu koos dashikeetmisega. Kas dashikeetmisest kuskil hiljem lugeda ka saab. Juta
Anonüümne ütles …
Tead Juta, arvestades kui palju on mul ideid ja kui vähe ma neid realiseerin, siis ilmselt jääb dashikeetmine ära. Tuleb sammud ökosahvrisse seada. Ja NOPi pole ma ikka veel jõudnud ;-) Katrin

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga