Mida teha eelmise aasta kartulitega, üks korralik karjasepirukas muidugi

Kuna turulettidel ilutsevad juba nädala jagu need kõige oodatumad, pisikesed õhukese koorega värsked kartulikaunitarid, siis tuleb ju sellest, mis eelmisest hooajast keldrisoppi jäänud, kiiremas korras midagi maitsvat valmis meisterdada. Viimane aeg! Mõned päevad tagasi tegime sama asja ka eelmise hooaja külmutatud kukeseentega, mis said koos maalt saadud paksu hapukoore ja kaelakarbonaaditükkidega kastmeks keedetud, et neid siis tilliga üle puistatud värskete kartulimugulatega nautida. Aga nüüd on kartuli kord. Ja milleks muuks eelmise hooaja kartulid ikka head on, kui kartulipüreeks. Ja see omakorda üheks maitsvaks karjasepirukaks. Ega mingit retsepti polegi ju. Igaüks teeb oma viitsimise ja südametunnistuse järgi - kas vahuline läbi sõela aetud kartulipüree vahukoore ja võiga (mmm... aga ainult neile, kel südametunnistus piinama ei hakka) või saumikseriga see liimisarnane variant bikiinivormisõbralikult lahja piimaga, praetud vabalt valitud looma hakkliha meeldivate vürtsidega maitsestatuna (minul rändas pannile sea- ja loomahakkliha, sibula, küüslaugu, värske tüümiani, tomatite ning NoMu Cajun maitseaineseguga, mis andis veidi põnevat maitset juurde) ja peale riivitud juust, mis parajasti külmikus olemas on (mul oli täitsa tavaline Eesti juust ja oli väga maitsev, aga miks mitte kulutada tükike oma Gruyere´i või parmesani hoopis). Ahjupotti lihasegu, kartulipüree, peale juust ja paar tilka head oliiviõli.
Ja voila, eelmise hooaja kraam eest, hing rahul, kõht täis ja meel hea!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tere Juta, üle saja aasta siis ;-) Meie pere on suve alguses, kui vana kartul näeb juba närb välja, teinud mulgiputru. Imelik, sest täitsa talvetoit, aga just praegusel ajal on teema. Karjasepiruka laadset toitu teen talvel, lisan vaid ube liha hulka. Tervitades, Katrin
Juc ütles …
Tere Katrin! Rõõm sinust kuulda. Mulgipuder on minu jaoks ka ausaltöeldes teema igal aastaajal, üks mu suuri lemmikuid. Aga karjasepirukas koos ubadega tundub väga põnev. Milliseid ube kasutad ja kas teed neist eraldi kihi või segad lihaga vms?

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga