Krõbe kana magushapus kastmes

Kui Sulle meeldib hiina restoranis süüa krõbedat kana magushapus kastmes, siis see retsept ongi just see, mida vajad. Tulebki välja täpselt selline, nagu heas hiinakas. Ette võtsin ma krõbekana tegemise peale Meriti kaunis blogis Hea Toit ringi tuhlamist ja sellest roast tehtud eriti isuäratava foto nägemist. Suu hakkas vett jooksma ja samuti tekkis mõte, et äkki viib see katsetus mind veidi lähemale minu aastaid kestnud püüdlustele aru saada, mismoodi täpselt Tartus Tsink Plekk Pange restoranis ikkagi neid maitsvaid Taevatrumme tehakse.
Veidi nikerdamist selle roaga on, aga tulemus on äärmiselt maitsev. Taevatrummidele see mind otseselt lähemale ei viinud, võibolla kaudselt - trummide "taignakate" võib küll olla kuidagi veidi sarnaselt tehtud. Vaja läheb:

Kana jaoks:

2-3 suuremat broilerifileed
2 suurt munavalget
2-3 küüslauguküünt
4 spl sojakastet
ca 200 grammi maisitärklist
õli praadimiseks

Magushapu kastme jaoks:

2 spl seesamiõli
2 spl praadimiseks sobivat õli
1 sibul
3-5 naati rohelist sibulat
1 suur paprika
1 tl ingverit
4 spl paksu ketšupit
2-4 spl riisi- või (valge) veiniäädikat
3 spl suhkrut
3 spl sojakastet
200 ml kanapuljongit
1 tl maisitärklist

Tükelda kanafilee parajateks "ühe hampsu" tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke vähemalt 1 tund.

Lõika sibulatest ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Tee puljong valmis. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis (1tl). Kuumuta pannil seesami-ja praadimisõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Tõsta kõrvale paksenema.

Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni nad on pealt krõbedad ja seest mahlased. Vahetult enne serveerimist sega lihatükid kastmesse. Serveeri riisiga!

Kommentaarid

Zoozi ütles …
Mu vanem poiss on sillas :) Nüüd,kus retsept olemas, pean talle seda ka tegema. See krõbe kana magushapus kastmes on tema lemmik. Kui kuskil hiinakat söömas käime, siis ALATI valib ta selle. Tänud!!!
Juc ütles …
Zoozi, siis on ju meil ideaalne kriitik olemas. Kui poiss sul heaks kiidab, siis on kuulikindel retsept :). Anna siis teada, kui ära tehtud ja žürii oma sõna öelnud!
Biancat ütles …
Hei, Juc! Kana kutsub proovima! Aga mäletan et mitmed aastatd tagasi katsetasin minagi peale Tartu Pangest tellimist midagi samalaadset. Mul oli mingi retsept ja puha, värvipilt ka juures, ilmselt arvata võib et mõnest soome ajakirjast. Aga see retsept sisaldas mett, seesamiseemneid paneerimiseks, ja midagi tuli teha nii õlle kui mullitava mineraalveega. Aga lõpptulemus oli midagi sinu toidule lähedast. Kas olen nüüd omadega päris metsas või mis roog see oli, no igatahes pekingi part surmkindlalt mitte, ;)!
Tuleb ehk sullegi tuttav selline retsept? Igatahes, vahva uudis, väike trummitüdruk!
Juc ütles …
Hei Katrin, ma mõtlen, et see sarnane asi, mis sul Pangest oli, mee ja seesamiseemnetega, oli äkki sealne meekana, mis on ka supermaitsev. Kas võis olla? Kanafileest, mitte tiibadest, nagu need trummid.
Eva ja CO ütles …
Suur aitäh kallis Jutakene! Järgmise nädala menüüs esimene roog kirjas :) Kommenteerin, kui proovitud saab! Pilt on igatahes ülimalt isuärav!

Päikest!
Eva-U
Juc ütles …
Aitähh, Eva. Tore, et sain su nädalamenüü koostamist 1/7 võrra lihtsamaks teha :).
maris ütles …
Oi, see oli väga väga maitsev! Kastmes oli esiti valge veiniäädika maitset mulle isiklikult liiga palju, kuigi panin teda ainult 2,5spl, aga järgmiseks päevaks oli see maitse haihtunud. Seda ehk riisiäädikaga poleks olnud, ma pole spetsiifilisemate toiduainete alal väga pädev :) Ja kanatükid maitsesid väiksemale lapsele, kes ketšupit süüa ei saa, ka ilma kastmeta väga! Aitäh!
Juc ütles …
Oi kui tore, Maris, et maitses. Võimalik tõepoolest, et riisiäädikaga poleks seda probleemi olnud. Äädikaga on üldse nagu tšilligagi, et kogus on väga maitse asi. Nende koha pealt on retsepte raske kirja panna teistele.
Zoozi ütles …
No nii, raporteerin-kiideti taevani. Poeg palus selle roa tema sünnipäevamenüüsse panna:) Mulle endale kanafilee nii väga ei meeldi, prrooviksin järgmine kord kanakintsufileega. Aitäh, Juc, retsept läheb lemmikutesse kirja :)
Juc ütles …
Zoozi, milline kiitus, et magushapu kana tõeline fänn heaks kiitis ja lausa nii heaks, et sünnipäevamenüüsse lisas. Suepertore, mina pean jälle omakorda Meritit tänama, kelle kaudu see retsept minu blogisse jõudis! Kintsufileega tuleb kindlasti mahlakam, selles on sul õigus!
Eva ja CO ütles …
No oli see alles üks hea suutäis! Tõesti super! Kana jäi nii mõnus ja mahlakas. Kartsin, et praadimisel tekkib jube palju tossu ja haisu, aga ei tekkinudki :) Kaste on jube hea! Ingveri maitse tegi selle kuidagi eriti mõnusaks. Tärklises kanade keerutamine oli veidi tüütu, aga tulemus oli seda väärt. Kindlasti nüüdsest meie pere üks lemmik!

Suur aitäh!
Eva-U
Juc ütles …
No supertore, Eva. Mina mõtlen, et teen järgmisel korral nagu Kahupea, et veidi suuremad kanatükid, sest väikeste tükkide keerutamine on tõepoolest tüütu. Vahva igatahes, et üks roog valikus jälle juures!
Veronika ütles …
Väga hea roog! Kana oli nii mõnus pehme ja kaste oli väga maitsev! See jääb nüüd küll üheks lemmikuks... :) Aitäh!
Juc ütles …
Veronika, suur rõõm kuulda, et roog meeldis! Pole tänu väärt!
triin ütles …
Suur tänu taas kord! Kõik sinu retseptid on mul õnnestunud!
Nii ka see. Maitses kõigile peres ka neile, kes muidu suuremat hiinasöögi huvilised ei ole :).
Aga selle tärklises mässimise ma tegin väga lihtsalt. Panin tärklise ja kanatükid korralikult kinni käiva kaanega potti ja raputasin ja pärast ladusin tükid pannile. Mitte rohkem kui 2 sek võttis see tärklises veeretamine.
Juc ütles …
Triin, pole tänu väärt, nii tore, et kõigile meeldis. See tärklises keerutamise trikk on sul küll väga asjalik. Järgmisel korral teen kindlasti sama, senimaani on taignapallid iga näpu otsas veel meeles! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco