Krõbe kana magushapus kastmes
Kui Sulle meeldib hiina restoranis süüa krõbedat kana magushapus kastmes, siis see retsept ongi just see, mida vajad. Tulebki välja täpselt selline, nagu heas hiinakas. Ette võtsin ma krõbekana tegemise peale Meriti kaunis blogis Hea Toit ringi tuhlamist ja sellest roast tehtud eriti isuäratava foto nägemist. Suu hakkas vett jooksma ja samuti tekkis mõte, et äkki viib see katsetus mind veidi lähemale minu aastaid kestnud püüdlustele aru saada, mismoodi täpselt Tartus Tsink Plekk Pange restoranis ikkagi neid maitsvaid Taevatrumme tehakse.
Veidi nikerdamist selle roaga on, aga tulemus on äärmiselt maitsev. Taevatrummidele see mind otseselt lähemale ei viinud, võibolla kaudselt - trummide "taignakate" võib küll olla kuidagi veidi sarnaselt tehtud. Vaja läheb:
Kana jaoks:
2-3 suuremat broilerifileed
2 suurt munavalget
2-3 küüslauguküünt
4 spl sojakastet
ca 200 grammi maisitärklist
õli praadimiseks
Magushapu kastme jaoks:
2 spl seesamiõli
2 spl praadimiseks sobivat õli
1 sibul
3-5 naati rohelist sibulat
1 suur paprika
1 tl ingverit
4 spl paksu ketšupit
2-4 spl riisi- või (valge) veiniäädikat
3 spl suhkrut
3 spl sojakastet
200 ml kanapuljongit
1 tl maisitärklist
Tükelda kanafilee parajateks "ühe hampsu" tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke vähemalt 1 tund.
Lõika sibulatest ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Tee puljong valmis. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis (1tl). Kuumuta pannil seesami-ja praadimisõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Tõsta kõrvale paksenema.
Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni nad on pealt krõbedad ja seest mahlased. Vahetult enne serveerimist sega lihatükid kastmesse. Serveeri riisiga!
2-3 suuremat broilerifileed
2 suurt munavalget
2-3 küüslauguküünt
4 spl sojakastet
ca 200 grammi maisitärklist
õli praadimiseks
Magushapu kastme jaoks:
2 spl seesamiõli
2 spl praadimiseks sobivat õli
1 sibul
3-5 naati rohelist sibulat
1 suur paprika
1 tl ingverit
4 spl paksu ketšupit
2-4 spl riisi- või (valge) veiniäädikat
3 spl suhkrut
3 spl sojakastet
200 ml kanapuljongit
1 tl maisitärklist
Tükelda kanafilee parajateks "ühe hampsu" tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke vähemalt 1 tund.
Lõika sibulatest ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Tee puljong valmis. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis (1tl). Kuumuta pannil seesami-ja praadimisõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Tõsta kõrvale paksenema.
Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni nad on pealt krõbedad ja seest mahlased. Vahetult enne serveerimist sega lihatükid kastmesse. Serveeri riisiga!
Kommentaarid
Tuleb ehk sullegi tuttav selline retsept? Igatahes, vahva uudis, väike trummitüdruk!
Päikest!
Eva-U
Suur aitäh!
Eva-U
Nii ka see. Maitses kõigile peres ka neile, kes muidu suuremat hiinasöögi huvilised ei ole :).
Aga selle tärklises mässimise ma tegin väga lihtsalt. Panin tärklise ja kanatükid korralikult kinni käiva kaanega potti ja raputasin ja pärast ladusin tükid pannile. Mitte rohkem kui 2 sek võttis see tärklises veeretamine.