Kahe šokolaadiga toorjuustu kook
Saabuvate pidulike sündmuste valguses tuli mõte küpsetada üks korralik kook. Juba ammu jäi mulle silma üks kaunitar Pireti blogist, milles on palju toorjuustu, kuhjaga valget šokolaadi ja mitte mingisugust põhja. Minu oma sai siiski ka põhja ja valge šokolaad sai seltsiliseks tumeda. Ilus ja maitsev ühtaegu, pidulik pealekauba. Lihtne teha, aga pagana suur piin oodata, kui lõhnav kook üleöö külmikus seisab!
Vaja läheb:
Põhja jaoks
100 gr jahu
3 spl kakaod
50 gr pruuni suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola
50 gr võid
1 spl külma piima
Sega jahu, kakao, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Haki hulka või. Lisa piim ja sõtku taignaks. Polsterda ca 20 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga. Nüüd võid taigna vormi põhja suruda või teha nii nagu mina teen – hakkida tainas uuesti läbi ja põhja peale ühtlaselt laiali puistata. Tõsta vorm taignaga umbes 15 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta teda 180 kraadi juures umbes 10-15 minutit ja tõsta välja jahtuma.
Täidise jaoks:
400 gr toorjuustu
200 gr valget šokolaadi
2 dl hapukoort
2 muna
1 sidruni mahl
Katteks:
2 dl hapukoort
2 spl suhkrut
Kaunistuseks:
50 gr valget šokolaadi
50 gr tumedat šokolaadi
Täidise tegemiseks sulata valge šokolaad veevannil. Mikserda ühtlaseks kokku toorjuust, hapukoor, munad ja sidrunimahl. Vala juurde valge šokolaad ja mikserda veel läbi. Vala küpsetatud taignapõhjale ja pane 160 kraadisesse ahju umbes 1 tunniks. Kui tunni pärast kook keskelt nii vedel tundub, et hapukoor sisse vajuks, küpseta veel veidi edasi.
Nüüd sega kokku katteks vajaminev hapukoor ja suhkur. Laota ühtlase kihina koogile ja küpseta veel umbes 10 minutit.
Tõsta ahjust välja, lase jahtuda ja pane ööks külmkappi.
Hommikul riivi valge ja must šokolaad ja kaunista nendega kooki pealispind!
Vaja läheb:
Põhja jaoks
100 gr jahu
3 spl kakaod
50 gr pruuni suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola
50 gr võid
1 spl külma piima
Sega jahu, kakao, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Haki hulka või. Lisa piim ja sõtku taignaks. Polsterda ca 20 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga. Nüüd võid taigna vormi põhja suruda või teha nii nagu mina teen – hakkida tainas uuesti läbi ja põhja peale ühtlaselt laiali puistata. Tõsta vorm taignaga umbes 15 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta teda 180 kraadi juures umbes 10-15 minutit ja tõsta välja jahtuma.
Täidise jaoks:
400 gr toorjuustu
200 gr valget šokolaadi
2 dl hapukoort
2 muna
1 sidruni mahl
Katteks:
2 dl hapukoort
2 spl suhkrut
Kaunistuseks:
50 gr valget šokolaadi
50 gr tumedat šokolaadi
Täidise tegemiseks sulata valge šokolaad veevannil. Mikserda ühtlaseks kokku toorjuust, hapukoor, munad ja sidrunimahl. Vala juurde valge šokolaad ja mikserda veel läbi. Vala küpsetatud taignapõhjale ja pane 160 kraadisesse ahju umbes 1 tunniks. Kui tunni pärast kook keskelt nii vedel tundub, et hapukoor sisse vajuks, küpseta veel veidi edasi.
Nüüd sega kokku katteks vajaminev hapukoor ja suhkur. Laota ühtlase kihina koogile ja küpseta veel umbes 10 minutit.
Tõsta ahjust välja, lase jahtuda ja pane ööks külmkappi.
Hommikul riivi valge ja must šokolaad ja kaunista nendega kooki pealispind!
Kommentaarid
Kallistused ja varajased õnnesoovid ka! Kuigi sel aastal polegi tegelikult päris õiget hetke Sind õnnitleda. Homme on liiga vara ja ülehomme juba liiga hilja! Leidsid ikka päeva sündimiseks :)
Musid ja kallistused,
Eva-U
Eva, aitäh varaste õnnitluste eest! Tõesti üks vahva päev, teistel nii lihtne meeles pidada ja 3/4 ajast polegi midagi meeles pidada :). Mul ei tule praegu üldse ette, kes see maailma suurim koogisõber on teil, aga see on just selline kook, mis koogisõbrale meeldida võiks! :)
Suured kallistused,
Eva-U