Tai hõnguga kala, küpsetatud en papillote
Vaja läheb (4-le):
2 kl metsikut või musta riisi
hulk küpsetuspaberit
4 tl seesamiõli
3 sidrunheina vart
6 spl värsket koriandrit
6 spl värsket münti
soovi korral 6 spl tai basiilikut või mõned värsked laimi lehed
2 punast tšillit
3 tl hakitud värsket ingverit
4 kalafileed või 4 parasjagu suurt kalafilee tükki
1,5 kl kookospiima
3 spl laimimahla
3 spl kalakastet
2 laimi koor
Keeda riisi paar minutit vähem, kui pakil olevas õpetuses kirjutatud on. Nõruta sõelal ja pane kõrvale. Jaga kõik koostisosad neljaks, igale pakile oma jagu. Lõika küpsetuspaberist piisava suurusega tükid ja tee iga lehe keskosa seesamiõliga kokku. Pane iga pakikese keskele, seesamiõlisele osale riis, selle peale pooled sellele pakikesele ette nähtud sidrunheinaviiludest ja puista üle hakitud ingveriga. Määri kalafileed mõlemalt poolt kalakastmega. Pigista kala peale laimimahla ning puista riivitud laimikoort, tilguta kalale 1/2 tl seesamiõli, puista peale tšilliviilud, vala üle kookospiimaga. Peale kuhja ülejäänud sidrunhein, värske koriander, münt ning soovi korral tai basiilik ja laimilehed. Voldi pakk korralikult kinni. Küpseta 10-15 min 190 kraadini eelkuumutatud ahjus.
Kommentaarid
Päikseliste tervitustega,
Eva-U
ilusat laupäeva öhtut! ;)
Kristina
Tuhat tervit,
Eva-U
Kristina