Jaapanipärased tuunikalasuupisted mustade seesamiseemnetega

Jaapan on vist praegu meie kõigi meelel. Oleme mõttes jaapanlastega, kes viimase pooleteise nädala jooksul on pidanud nii palju kohutavat läbi elama ja teisest küljest oleme õnnelikud, et me ise kõigest sellest nii kaugel oleme. Mina vähemalt tunnen nii! Täpselt aasta eest olime ise Tokyos ja nautisime aasta ilusaimat aega, sakura kirsiõitevahtu. Aega, mil jaapanlased ise just eriti õnnelikud on ja parkides kirsiõitepiknikke hanamisid peavad. Sel aastal aga ei tulnud kirsiõied nende juurde rõõmupidudega nagu tavaliselt.

DSC_0046 copy

Jaapani köök on tingimata üks meie pere lemmikuid ja iga söömaaeg Jaapanis oli täiesti eriline nauding. Sellele mõeldes valmistasin ühel päikselisel päeval ühe jaapanipärase suupiste – tuunikalakuubikud mustade seesamiseemnetega. Hoian pöialt, et elu Jaapanis normaliseeruks kiiresti ja et looduskatastroofid selle saareriigi ometi rahule jätaksid!

DSC_0027 copy

DSC_0031 copyDSC_0033

Vaja läheb:
500 gr värsket tuunikala
1 tl wasabi pastat
1+1 tl toiduõli
50 gr musti seesamiseemneid

Kastme jaoks:
2 cm tükks värsket ingverit, peenteks ribadeks lõigatult
2 spl sojakastet
2 spl mirin äädikat
¼ tl seesamiõli
1 tl wasabi pastat

DSC_0009

Kastme valmistamiseks sega kõik koostisosad kokku.
Lõika tuunikala ca 2cm*2cm kuubikuteks. Sega kausis kokku wasabi ja 1 tl õli. Lisa tuunikalakuubikud, sega hästi läbi. Vala peale seesamiseemned ja keeruta seni, kuni kalatükkidel on kõik küljed nendega kaetud. Määri pann õhukese õlikihiga kokku ja kuumuta. Prae kõiki kalatükke veidi igalt küljelt, kõik kokku mitte rohkem, kui 2 minutit. Seest peavad tükid ilusti heleroosad jääma! Pista iga tüki sisse suupistetikk ja serveeri kastmega!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Nii ilusti kirjutasid Jaapani kohta. Ma olen ka mõttes nendega ja loodan, et nad kiiresti sellest vapustusest toibuvad. Loodus ikka aeg-ajalt näitab, kes on maailmas peremees. Kahju, et see juhtus ja kahju, et see juhtus just jaapanlaste lemmik ajal - kirsside õitsemise ajal. Robi koolis korraldatakse heategevuslikku korjandust Jaapani heaks ja esmaspäeval on selle puhul lausa koolivormivaba päev ja kõigil, kes kooli vabas vormis tulevad, palutakse annetada vähemalt 1 nael. Kõik ikka Jaapani heaks. Nii armas mõte minu meelest.
Unustasin peaaegu, et retsetpi nüüd ära :) See tundub olevat täielik maiuspala tuunikalasõpradele. Ma juhtumisi tunnen ühte sellist väga hästi ;) Katsetan kindlasti!

Kallistan,
Eva-U
Merit ütles …
Super retsept! Huvitav, kas Jaapanil oleks miskit kasu sellest, kui ma Stockmannist hirmkallist tuunikalafileed ostaksin? Eks vist proovida tasuks..;)
Juc ütles …
Eva, Robi kool tegutseb tõesti väga kenasti Jaapani aitamiseks. Sa võid siis Robile selle Jaapani päeva õhtuks pakkuda jätku - jaapanipärast rooga tema lemmikkalast :). Kallistan vastu!
Merit, ma usun, et kui sa seda hirmkallist fileed tööteldes häid mõtteid Jaapanile saadad, siis grammike ikka on! :) Hinna poolest on kasu arvatavasti ainult Stockmannil sellest :).
Anonüümne ütles …
Aga mul on üks küsimus - mis on mirin äädikas? ;)

Kristina
Juc ütles …
Mirin on toiduvalmistamiseks kasutatav Jaapani riisivein, madala alkoholisisalduse ja veidi magusa maitsega.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco