Jaapanipärased tuunikalasuupisted mustade seesamiseemnetega
Jaapan on vist praegu meie kõigi meelel. Oleme mõttes jaapanlastega, kes viimase pooleteise nädala jooksul on pidanud nii palju kohutavat läbi elama ja teisest küljest oleme õnnelikud, et me ise kõigest sellest nii kaugel oleme. Mina vähemalt tunnen nii! Täpselt aasta eest olime ise Tokyos ja nautisime aasta ilusaimat aega, sakura kirsiõitevahtu. Aega, mil jaapanlased ise just eriti õnnelikud on ja parkides kirsiõitepiknikke hanamisid peavad. Sel aastal aga ei tulnud kirsiõied nende juurde rõõmupidudega nagu tavaliselt.
Jaapani köök on tingimata üks meie pere lemmikuid ja iga söömaaeg Jaapanis oli täiesti eriline nauding. Sellele mõeldes valmistasin ühel päikselisel päeval ühe jaapanipärase suupiste – tuunikalakuubikud mustade seesamiseemnetega. Hoian pöialt, et elu Jaapanis normaliseeruks kiiresti ja et looduskatastroofid selle saareriigi ometi rahule jätaksid!
Lõika tuunikala ca 2cm*2cm kuubikuteks. Sega kausis kokku wasabi ja 1 tl õli. Lisa tuunikalakuubikud, sega hästi läbi. Vala peale seesamiseemned ja keeruta seni, kuni kalatükkidel on kõik küljed nendega kaetud. Määri pann õhukese õlikihiga kokku ja kuumuta. Prae kõiki kalatükke veidi igalt küljelt, kõik kokku mitte rohkem, kui 2 minutit. Seest peavad tükid ilusti heleroosad jääma! Pista iga tüki sisse suupistetikk ja serveeri kastmega!
Jaapani köök on tingimata üks meie pere lemmikuid ja iga söömaaeg Jaapanis oli täiesti eriline nauding. Sellele mõeldes valmistasin ühel päikselisel päeval ühe jaapanipärase suupiste – tuunikalakuubikud mustade seesamiseemnetega. Hoian pöialt, et elu Jaapanis normaliseeruks kiiresti ja et looduskatastroofid selle saareriigi ometi rahule jätaksid!
Vaja läheb:
500 gr värsket tuunikala
1 tl wasabi pastat
1+1 tl toiduõli
50 gr musti seesamiseemneid
Kastme jaoks:
2 cm tükks värsket ingverit, peenteks ribadeks lõigatult
2 spl sojakastet
2 spl mirin äädikat
¼ tl seesamiõli
1 tl wasabi pastat
Kastme valmistamiseks sega kõik koostisosad kokku.500 gr värsket tuunikala
1 tl wasabi pastat
1+1 tl toiduõli
50 gr musti seesamiseemneid
Kastme jaoks:
2 cm tükks värsket ingverit, peenteks ribadeks lõigatult
2 spl sojakastet
2 spl mirin äädikat
¼ tl seesamiõli
1 tl wasabi pastat
Lõika tuunikala ca 2cm*2cm kuubikuteks. Sega kausis kokku wasabi ja 1 tl õli. Lisa tuunikalakuubikud, sega hästi läbi. Vala peale seesamiseemned ja keeruta seni, kuni kalatükkidel on kõik küljed nendega kaetud. Määri pann õhukese õlikihiga kokku ja kuumuta. Prae kõiki kalatükke veidi igalt küljelt, kõik kokku mitte rohkem, kui 2 minutit. Seest peavad tükid ilusti heleroosad jääma! Pista iga tüki sisse suupistetikk ja serveeri kastmega!
Kommentaarid
Unustasin peaaegu, et retsetpi nüüd ära :) See tundub olevat täielik maiuspala tuunikalasõpradele. Ma juhtumisi tunnen ühte sellist väga hästi ;) Katsetan kindlasti!
Kallistan,
Eva-U
Merit, ma usun, et kui sa seda hirmkallist fileed tööteldes häid mõtteid Jaapanile saadad, siis grammike ikka on! :) Hinna poolest on kasu arvatavasti ainult Stockmannil sellest :).
Kristina