JO BBQ kanakintsud
Eelmisel aastal käis mul mõnda aega Jamie Oliveri ajakiri. Täitsa vahva lugemine, peab tunnistama. Mingil arusaamatul põhjusel oli ta oma äärmiselt isuäratava grilliartikli susanud august/september numbrisse. Kas pole mitte jabur? Selleks ajaks on suve suurimad grillimised ikka juba tehtud. Igatahes polnud minul siis enam kuskil grillida. Talvel ma muudkui kiikasin neid ilusaid läikivaid sticky (kleepuv eesti keeles ei kõla kuigi isuäratavalt, või mis?) kanasid ja krõbedaid lihasid mõeldes suvele. Lõpuks ikkagi ei jõudnud ära oodata ja tegin ühe JO grillkanaroa tavalises ahjus ära. Natuke sai oma tunde järgi retsepti tuunitud ja ja tulemus oli super! Pehme liha, õrn suitsumaitse, mõnus krõbe nahk... Ilmtingimata läheb nii see kui kõik teised selles artiklis olnud grillroad suvel päristulel proovimisele. Täpsuse huvides tuleks ära mainida ka see, et kuigi kanakintsude originaalnimi oli BBQ kintsud, siis tegelikult on tegu siiski pigem grillkintsudega!
Vaja läheb:
300 ml valmis BBQ kastet
1/2 tl jahvatatud vürtsköömet
1 tl (mitte kuhjaga) soola
2 küüslauguküünt
1 + 1 sidrun
8 kanakintsu
punt värsket tüümiani
2 spl mett
Sega kokku BBQ kaste, vürtsköömen, hakitud küüslauk, sool ja ühe sidruni mahl. Hõõru see marinaad korralikult kanakintsude sisse. Säti kintsud ahjuvormi, vala ülejäänud marinaar peale, kata vorm toidukilega ja pane külmikusse vähemalt 2 tunniks.
Kui kana on ära marineerinud kuumuta ahi 160 kraadini. Eemalda kile, pista kintsude vahele mõned tüümianioksad ja küpseta kanu ahjus 75 minutit. Kui kasutad väligrilli tee söed valmis selle 75 minuti lõpuks. Kui kasutad koduahju grilli, keera selle aja lõpus ülagrill 220 kraadini ja küpseta kintsud pruuniks. Enne grillima asumist võid kintse mahlaga kasta. Kui kintsud on peaaegu nii ilusad, kui soovid, keera grilli kuumus madalamaks (väligrillil tõsta nad lihtsalt ääre poole, kus ei ole nii kuum). Sega kokku mesi 1/2 sidruni mahlaga. Pintselda kõiki kintse selle seguga korralikult. Lase neil veel mõned minutid grilli all (või peal) küpseda. Puista soovi korral peale veidi soola, pigista peale sidrunimahla ja serveeri värske salatiga.
Vaja läheb:
300 ml valmis BBQ kastet
1/2 tl jahvatatud vürtsköömet
1 tl (mitte kuhjaga) soola
2 küüslauguküünt
1 + 1 sidrun
8 kanakintsu
punt värsket tüümiani
2 spl mett
Sega kokku BBQ kaste, vürtsköömen, hakitud küüslauk, sool ja ühe sidruni mahl. Hõõru see marinaad korralikult kanakintsude sisse. Säti kintsud ahjuvormi, vala ülejäänud marinaar peale, kata vorm toidukilega ja pane külmikusse vähemalt 2 tunniks.
Kui kana on ära marineerinud kuumuta ahi 160 kraadini. Eemalda kile, pista kintsude vahele mõned tüümianioksad ja küpseta kanu ahjus 75 minutit. Kui kasutad väligrilli tee söed valmis selle 75 minuti lõpuks. Kui kasutad koduahju grilli, keera selle aja lõpus ülagrill 220 kraadini ja küpseta kintsud pruuniks. Enne grillima asumist võid kintse mahlaga kasta. Kui kintsud on peaaegu nii ilusad, kui soovid, keera grilli kuumus madalamaks (väligrillil tõsta nad lihtsalt ääre poole, kus ei ole nii kuum). Sega kokku mesi 1/2 sidruni mahlaga. Pintselda kõiki kintse selle seguga korralikult. Lase neil veel mõned minutid grilli all (või peal) küpseda. Puista soovi korral peale veidi soola, pigista peale sidrunimahla ja serveeri värske salatiga.
Kommentaarid
Toredat nädalavahetust ja tuhat tervit,
Eva-U
http://www.emajoefood.blogspot.com/
siin üks Tartu söögikohtade blogi nostalgitsemiseks, leidsin juhuslikult, ehk oled sinagi tuttav. Aga koduse Tartu tõi lähemale ikkagi nii mõnusalt. Kena kevadet ja kokkamist!
Ikka tervitades,
Eva-U
1. Kuumutan ahju 160-kraadini ja küpsetan seal 75 minutit
2. Kui 75 minutit küpsenud, keeran ülagrilli 220 kraadi peale ja küpsetan kuni kintsud pruunid
3. Ja siis keeran kuumuse alla ja küpsetan veel? Miks, kas pole ikka valmis ja kaua veel? Uhh, mul vist ei ühenda ära:D
t,
Kairit