Kanasalat, mis maitseb Vietnami moodi
See on üks igavesti kosmopoliitne salat. Ma mõtlen just seda, kuidas ta minuni jõudis – minu eestlasest õde, kes elab Londonis, saatis selle mulle Luksemburgi ja maitseb see hoopistükkis Vietnami moodi. Tänapäeval on see kõik nii lihtne, vanasti oleks tegu tõelise eksootikaga olnud! Salat on värskusest pungil ja mõnusalt kerge. Just sobilik kevadeks ja praeguseks paastuajaks. Meeldib isegi neile, kes muidu kanafileed igavaks peavad, sest maitseterohke kaste teeb kanaga imesid ja muudab ta mõnusalt mahlaseks.
Vaja läheb:
2tk grillitud või ahjus küpsetatud kanafileed, parajateks tükkideks lõigatult
1tk suur toores porgand, peenteks ribadeks lõigutult
1 tk šalottsibul, õhukeselt viilutatud
1/2tk värske kurk, peenteks ribadeks lõigutult
1 peotäis värsket münti, hakitult
1 peotäis värsket koriandrit, hakitult
Kastme jaoks:
1,5 laimist pigistatud mahl
1,5 spl kalakastet
1 spl pehmet pruuni suhkrut
Soovi korral pisut tšillihelbeid
Pane salati komponendid kaussi.
Sega kastme jaoks vajaminevad ained kokku. Sega kuni suhkur on sulanud.
Vala kaste salatile ja sega hoolikalt.
Vaja läheb:
2tk grillitud või ahjus küpsetatud kanafileed, parajateks tükkideks lõigatult
1tk suur toores porgand, peenteks ribadeks lõigutult
1 tk šalottsibul, õhukeselt viilutatud
1/2tk värske kurk, peenteks ribadeks lõigutult
1 peotäis värsket münti, hakitult
1 peotäis värsket koriandrit, hakitult
Kastme jaoks:
1,5 laimist pigistatud mahl
1,5 spl kalakastet
1 spl pehmet pruuni suhkrut
Soovi korral pisut tšillihelbeid
Pane salati komponendid kaussi.
Sega kastme jaoks vajaminevad ained kokku. Sega kuni suhkur on sulanud.
Vala kaste salatile ja sega hoolikalt.
Kommentaarid
Päikselised tervitused!
Eva-U
Kahupea, Sa oled jah palju käbedam kui mina kõige katsetamisel, mul võtab ikka aega kõik :). Aga tore, et ka Sulle hästi meeldis. Kiiret kevade tulekut teile sinna kodumaale!