Kammkarbid kahte moodi - carpacciona ja ürdivõiga

Enne veel, kui ma asun kirjutama kaunist Eestimaast, päikselisest jaaniõhtust, otse Itaaliast saabunud coppast ja grillitud sibulasalatist, pakun jaanist toibumiseks midagi kerget, värsket ja suvist. Ennekõike aga lihtsat. Kammkarbi kõige võluvamad valmistusviisid ongi minu meelest kõige lihtsamad. Ja mõlemad, nii laimi-koriandri kastmes carpaccio kui ürdivõiga grillitud kammkarbid valmivad imekiirelt. Nii et just nagu suveks loodud!


DSC_0078 DSC_0074

Kammkarbi carpaccio laimi ja koriandriga

hulk värskeid kammkarpe
värskelt pigistatud laimimahla
musta pipart
oliiviõli
soola
värsket koriandrit
mõned tšillihelbed

Lõika kammkarbid ristipidi õhukesteks viiludeks. Laota nad ühe kihina suurele vaagnale. Pigista kõigile neile peale ohtralt laimimahla. Maitsesta soola, musta pipra ja tšillihelvestega. Tilguta peale head oliiviõli ja puista üle värske koriandriga. Pane umbes 5 minutiks vaagen külmkappi ja serveeri külma valge veiniga!

DSC_0099 DSC_0090

Ürdivõiga küpsetatud kammkarbid

100 gr võid
värsket peterselli
värsket murulauku
1 küüs küüslauku
1 väike šalottsibul
musta pipart
soola
1/2 sidruni koor
1/2 sidruni mahl

Sega toasoe või kokku hakitud peterselli, murulaugu, peenekshakitud küüslaugu ja šalottsibulaga. Sega juurde sidruni koor ning mahl ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta väike lusikatäis ürdivõid iga kammkarbi peale. Grilli mõned minutid kuuma ülagrilli all, kuni kammkarbid on läbi küpsenud ja hakkavad äärtest kuldseks tõmbuma. Kõrvale sobib hästi värske sai!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Mmmmmmmmmm - just sellist mõmisevat häält ma tegin seda postitust lugedes! Mõlemad retseptid lausa kutsuvad katsetama ja no fotod on ju lausa võrratud! Suu jookseb sõna otseses mõttes vett :)
Jään põnevusega jaanipäeva-potitust ootama!

Sületäis tervitui,
Eva-U
Juc ütles …
Aitäh, Eva! Teie pere ju ka suured kammkarbisõbrad ja hea tooraine Londonis saadaval, proovige ära jah. Püüan lähiajal ka jaanipostituseni jõuda! Kastitäis tervitusi vastu!
Pille ütles …
Juc, need esimesed kaks pilti on imelised :)
Tuuli ütles …
Milline ahvatlus! Kusjuures valmistusviisilt üsna sellised, kuidas ka mulle maitsevad ehk siis less is more loogikaga vürtsitatud. Super ilusad pildid (mis ainult minu piinu arvutiekraani põrnitsemisel suurendavad) :)
Juc ütles …
Suur aitäh Sulle, Pille!
Tuuli, aitäh ka Sulle. Olles proovinud nii keerulisemaid kui lihtsamaid lahendusi kammkarpidega, tuleb tõesti tunnistada, et nende puhul eelistan alati less is more lähenemist!
Pille ütles …
Juc, carpaccio on tehtud ja heaks kiidetud :)
Juc ütles …
Oi kui tore, Pille! Ma olen kuulnud, et teil Sadamaturul müüdavad kammkarbid on eriti kobedad, siis pidi vist ekstra maitsev saama! Võtaks isegi praegu ühe taldrikutäie :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga