Kammkarbid kahte moodi - carpacciona ja ürdivõiga
Enne veel, kui ma asun kirjutama kaunist Eestimaast, päikselisest jaaniõhtust, otse Itaaliast saabunud coppast ja grillitud sibulasalatist, pakun jaanist toibumiseks midagi kerget, värsket ja suvist. Ennekõike aga lihtsat. Kammkarbi kõige võluvamad valmistusviisid ongi minu meelest kõige lihtsamad. Ja mõlemad, nii laimi-koriandri kastmes carpaccio kui ürdivõiga grillitud kammkarbid valmivad imekiirelt. Nii et just nagu suveks loodud!
Kammkarbi carpaccio laimi ja koriandriga
hulk värskeid kammkarpe
värskelt pigistatud laimimahla
musta pipart
oliiviõli
soola
värsket koriandrit
mõned tšillihelbed
Lõika kammkarbid ristipidi õhukesteks viiludeks. Laota nad ühe kihina suurele vaagnale. Pigista kõigile neile peale ohtralt laimimahla. Maitsesta soola, musta pipra ja tšillihelvestega. Tilguta peale head oliiviõli ja puista üle värske koriandriga. Pane umbes 5 minutiks vaagen külmkappi ja serveeri külma valge veiniga!
hulk värskeid kammkarpe
värskelt pigistatud laimimahla
musta pipart
oliiviõli
soola
värsket koriandrit
mõned tšillihelbed
Lõika kammkarbid ristipidi õhukesteks viiludeks. Laota nad ühe kihina suurele vaagnale. Pigista kõigile neile peale ohtralt laimimahla. Maitsesta soola, musta pipra ja tšillihelvestega. Tilguta peale head oliiviõli ja puista üle värske koriandriga. Pane umbes 5 minutiks vaagen külmkappi ja serveeri külma valge veiniga!
Ürdivõiga küpsetatud kammkarbid
100 gr võid
värsket peterselli
värsket murulauku
1 küüs küüslauku
1 väike šalottsibul
musta pipart
soola
1/2 sidruni koor
1/2 sidruni mahl
Sega toasoe või kokku hakitud peterselli, murulaugu, peenekshakitud küüslaugu ja šalottsibulaga. Sega juurde sidruni koor ning mahl ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta väike lusikatäis ürdivõid iga kammkarbi peale. Grilli mõned minutid kuuma ülagrilli all, kuni kammkarbid on läbi küpsenud ja hakkavad äärtest kuldseks tõmbuma. Kõrvale sobib hästi värske sai!
100 gr võid
värsket peterselli
värsket murulauku
1 küüs küüslauku
1 väike šalottsibul
musta pipart
soola
1/2 sidruni koor
1/2 sidruni mahl
Sega toasoe või kokku hakitud peterselli, murulaugu, peenekshakitud küüslaugu ja šalottsibulaga. Sega juurde sidruni koor ning mahl ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta väike lusikatäis ürdivõid iga kammkarbi peale. Grilli mõned minutid kuuma ülagrilli all, kuni kammkarbid on läbi küpsenud ja hakkavad äärtest kuldseks tõmbuma. Kõrvale sobib hästi värske sai!
Kommentaarid
Jään põnevusega jaanipäeva-potitust ootama!
Sületäis tervitui,
Eva-U
Tuuli, aitäh ka Sulle. Olles proovinud nii keerulisemaid kui lihtsamaid lahendusi kammkarpidega, tuleb tõesti tunnistada, et nende puhul eelistan alati less is more lähenemist!