Vaarikahooaja šokolaadikoogid
Suveke muudkui veereb, rabarberihullus läbi, maasika oma ka ja varsti ongi käes vaarika aeg! Siin siis üks mõte, kuhu värsked vaarikad pista (lisaks sellele, et neid tuleb otse põõsast suhu pista). Idee on taas Elle à table ajakirjast. Mina kasutasin retseptis nõutud juustu nimega Brousse, aga tegelikult on see peaaegu sama, mis ricotta. Ja ricottat on Eestis vist küll kõikjal saada.
Vaja läheb:
200 gr vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
80 gr võid
2 muna
80 gr suhkrut
150 gr brousse´i või ricottat
80 gr jahu
125 gr vaarikaid
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri väiksed vormid võiga. Sulata veevannil või ja šokolaad. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa brousse, jahu ning sulašokolaad. Sega kõik ühtlaseks massiks. Vala taigen vormidesse (kogusest peaks jätkuma 6 portsjonvormi jaoks). Pista igasse mõned vaarikad ning küpseta ca 10-15 minutit. Lülita ahi välja ning lase veel mõned minutid poolavatud ahjuuksega kookidel jahtuda.
Vaja läheb:
200 gr vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
80 gr võid
2 muna
80 gr suhkrut
150 gr brousse´i või ricottat
80 gr jahu
125 gr vaarikaid
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri väiksed vormid võiga. Sulata veevannil või ja šokolaad. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa brousse, jahu ning sulašokolaad. Sega kõik ühtlaseks massiks. Vala taigen vormidesse (kogusest peaks jätkuma 6 portsjonvormi jaoks). Pista igasse mõned vaarikad ning küpseta ca 10-15 minutit. Lülita ahi välja ning lase veel mõned minutid poolavatud ahjuuksega kookidel jahtuda.
Kommentaarid
Päikest,
Eva-U