Uskumatu piprahärg
Vaat see piprahärg, millest täna kirjutan, on eriline nii mitmeski mõttes. Esiteks on see lihtsalt uskumatult maitsev ja see on ka kõige olulisem, ma leian. Teiseks on lihtsalt arusaamatu, kuidas saab midagi nii maitsvat välja tulla pea olematute ettevalmistuste tulemusena. Ja kolmandaks on muidugi kohutavalt lahe, mismoodi see retsept esmalt Pärnu Jahtklubist riburadapidi Tuulini jõudis, kes seda omakorda lahkelt meiega jagas. Täpsemalt saabki sellest lugeda siit, Tuuli piprahärja postitusest. Topelt ei kärise ja sellist fenomenaalset rooga tulebki aina ja aina korrata, et see võimalikult paljusid inimesi rõõmustama satuks.
Vaja läheb:
lihaveise sisefileed
vähemalt viit erinevat sorti pipart (näiteks musta, valget, roosat, rohelist ning tsillipipart)
soola
serveerimiseks röstsaia, hakitud sibulat, hakitud marineeritud kurki, Prantsuse sinepit
Puhasta veisefilee kelmetest jms. Sega kokku piprad. Lisa samasugune kogus soola, kui Sul piparde segu on. Veereta liha soola-pipra segus ja suru nii palju seda maitseainesegu lihale külge kui õnnestub. Paki liha tihedalt toidukilesse ja pane ööpäevaks külmkappi. Peale seda tõsta liha veel 2-3 päevaks sügavkülma laagerduma.
Tõsta liha veidi enne serveerimist tavalisse külmkappi ja lõika hästi õhukesed viilud. Serveeri röstsaial koos marineeritud kurgi, hakitud sibula ja Prantsuse sinepiga.
Elamus on garanteeritud!
Aitäh Tuulile, Jahtklubile ja saladuslikule retseptitoojale!
Vaja läheb:
lihaveise sisefileed
vähemalt viit erinevat sorti pipart (näiteks musta, valget, roosat, rohelist ning tsillipipart)
soola
serveerimiseks röstsaia, hakitud sibulat, hakitud marineeritud kurki, Prantsuse sinepit
Puhasta veisefilee kelmetest jms. Sega kokku piprad. Lisa samasugune kogus soola, kui Sul piparde segu on. Veereta liha soola-pipra segus ja suru nii palju seda maitseainesegu lihale külge kui õnnestub. Paki liha tihedalt toidukilesse ja pane ööpäevaks külmkappi. Peale seda tõsta liha veel 2-3 päevaks sügavkülma laagerduma.
Tõsta liha veidi enne serveerimist tavalisse külmkappi ja lõika hästi õhukesed viilud. Serveeri röstsaial koos marineeritud kurgi, hakitud sibula ja Prantsuse sinepiga.
Elamus on garanteeritud!
Aitäh Tuulile, Jahtklubile ja saladuslikule retseptitoojale!
Kommentaarid
Profa, Sinust kui suurest lihasõbrast võiks seda täitsa oodata :).