Beseerull vaarikate ja grenadilliga
Niikui ma juulikuus Eestisse jõudsin, ostsin endale värske Oma Maitse numbri. Esialgu sellepärast, et seal ilmus minu sulest pikk lugu sellest, kuidas me Tais kokakoolis käisime. Aga nagu välja tuli, peitus ajakirjas veel nii mõndagi põnevat ja isuäratavat. Tuuli jagas ideid põnevate vürtsiste kastmete/hoidiste keetmiseks ja Eva kirjutas erinevatest beseerullidest, millest üks oli kohe eriti vastupandamatult ilus - helevalge, kreemine, tumeroosade vaarikalaikudega. Nimeks oli tal Brita beseerull vaarikatega, sest inspiratsioon selle küpsetamiseks oli tulnud legendaarsest Brita koogist. Igatahes, kui augusti lõpus meie peres järjekordne sünnipäev käes oli, valmis üks taoline ka meie ahjus. Omapoolt lisasin vaarikatäidisele veel grenadilli sisu, mis lisas omaltpoolt nii suviseid värve kui troopilist maitset. Nii sünnipäevalaps kui teised sööjad jäid tulemusega ääretult rahule!
Vaja läheb:
100 gr mandlilaaste
4 munavalget
220 gr + 0,5 dl suhkrut
1 spl maisitärklist
1 spl sidrunimahla
2 dl vahukoort
100 gr toorjuustu
200 gr vaarikaid (värskeid või külmutatuid)
2 grenadilli sisu
Rösti mandlilaastud kuumal kuival pannil kuldseks. Kata ca 30*40 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota pooled mandlilaastud sellele laiali. Vahusta munavalge pehmeks vahuks. Lisa jupihaaval pidevalt edasi vahustades 220 gr suhkrut, kuni tekib tugev vaht. Sega käsitsi hulka tärklis ja sidrunimahl. Määri vaht ühtlase kihina küpsetuspaberile mandlilaastude peale. Puista ülejäänud mandlilaastud ühtlaselt munavalgele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 18 minutit. Tõsta plaat ahjust välja, kata kook teise sama suure küpsetuspaberiga. Keera kook teistpidi lauale. Eemalda ettevaatlikult küpsetamisel kasutatud küpsetuspaber. Lase koogipõhjal jahtuda. Seni vahusta vahukoor 0,5 dl suhkruga, sega juurde toorjuust. Laota saadud kreem koogipõhjale ühtlase kihina jättes ääred katmata. Tõsta kreemikihile vaarikad ja piserda üle grenadilli sisuga. Rulli beseerull küpsetuspaberi abil kokku ning lase enne serveerimist mõnda aega külmkapis seista.
Vaja läheb:
100 gr mandlilaaste
4 munavalget
220 gr + 0,5 dl suhkrut
1 spl maisitärklist
1 spl sidrunimahla
2 dl vahukoort
100 gr toorjuustu
200 gr vaarikaid (värskeid või külmutatuid)
2 grenadilli sisu
Rösti mandlilaastud kuumal kuival pannil kuldseks. Kata ca 30*40 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota pooled mandlilaastud sellele laiali. Vahusta munavalge pehmeks vahuks. Lisa jupihaaval pidevalt edasi vahustades 220 gr suhkrut, kuni tekib tugev vaht. Sega käsitsi hulka tärklis ja sidrunimahl. Määri vaht ühtlase kihina küpsetuspaberile mandlilaastude peale. Puista ülejäänud mandlilaastud ühtlaselt munavalgele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 18 minutit. Tõsta plaat ahjust välja, kata kook teise sama suure küpsetuspaberiga. Keera kook teistpidi lauale. Eemalda ettevaatlikult küpsetamisel kasutatud küpsetuspaber. Lase koogipõhjal jahtuda. Seni vahusta vahukoor 0,5 dl suhkruga, sega juurde toorjuust. Laota saadud kreem koogipõhjale ühtlase kihina jättes ääred katmata. Tõsta kreemikihile vaarikad ja piserda üle grenadilli sisuga. Rulli beseerull küpsetuspaberi abil kokku ning lase enne serveerimist mõnda aega külmkapis seista.
Kommentaarid
Nali naljaks, aga see rull tundub küll suus sulavat! Ainuüksi grenadilli pilti nähes hakkas suu vett jooksma. Ma sõin suvel Solarise Komeedis vaarika-beseerulli ja no oli äraütlemata hea. Koos grenadilliga veel kindlasti kordi parem, nii et pole muud teha, kui järele proovida.
Musi põsele,
Eva-U
Eva P, suur aitäh retsepti eest. See oli Sul üks ütlemata isuäratav seeria üldse, täitsa võimalik, et varsti läheb meil siin jälle sinu retsepti järgi rullimiseks :)
Palju tervitusi,
Eva-U
Magusate tervitustega,
Eva-U