Beseerull vaarikate ja grenadilliga

Niikui ma juulikuus Eestisse jõudsin, ostsin endale värske Oma Maitse numbri. Esialgu sellepärast, et seal ilmus minu sulest pikk lugu sellest, kuidas me Tais kokakoolis käisime. Aga nagu välja tuli, peitus ajakirjas veel nii mõndagi põnevat ja isuäratavat. Tuuli jagas ideid põnevate vürtsiste kastmete/hoidiste keetmiseks ja Eva kirjutas erinevatest beseerullidest, millest üks oli kohe eriti vastupandamatult ilus - helevalge, kreemine, tumeroosade vaarikalaikudega. Nimeks oli tal Brita beseerull vaarikatega, sest inspiratsioon selle küpsetamiseks oli tulnud legendaarsest Brita koogist. Igatahes, kui augusti lõpus meie peres järjekordne sünnipäev käes oli, valmis üks taoline ka meie ahjus. Omapoolt lisasin vaarikatäidisele veel grenadilli sisu, mis lisas omaltpoolt nii suviseid värve kui troopilist maitset. Nii sünnipäevalaps kui teised sööjad jäid tulemusega ääretult rahule!

DSC_0203

Vaja läheb:
100 gr mandlilaaste
4 munavalget
220 gr + 0,5 dl suhkrut
1 spl maisitärklist
1 spl sidrunimahla
2 dl vahukoort
100 gr toorjuustu
200 gr vaarikaid (värskeid või külmutatuid)
2 grenadilli sisu

Rösti mandlilaastud kuumal kuival pannil kuldseks. Kata ca 30*40 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota pooled mandlilaastud sellele laiali. Vahusta munavalge pehmeks vahuks. Lisa jupihaaval pidevalt edasi vahustades 220 gr suhkrut, kuni tekib tugev vaht. Sega käsitsi hulka tärklis ja sidrunimahl. Määri vaht ühtlase kihina küpsetuspaberile mandlilaastude peale. Puista ülejäänud mandlilaastud ühtlaselt munavalgele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 18 minutit. Tõsta plaat ahjust välja, kata kook teise sama suure küpsetuspaberiga. Keera kook teistpidi lauale. Eemalda ettevaatlikult küpsetamisel kasutatud küpsetuspaber. Lase koogipõhjal jahtuda. Seni vahusta vahukoor 0,5 dl suhkruga, sega juurde toorjuust. Laota saadud kreem koogipõhjale ühtlase kihina jättes ääred katmata. Tõsta kreemikihile vaarikad ja piserda üle grenadilli sisuga. Rulli beseerull küpsetuspaberi abil kokku ning lase enne serveerimist mõnda aega külmkapis seista.

DSC_0199

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Ma protesteerin! Juba teist postitust järjest teed sa küpsetisi, mis koosnevad minu lemmik asjadest! Kõik mu raskelt kaotatud kilod tükivad ju niimoodi tagasi tulema ;)
Nali naljaks, aga see rull tundub küll suus sulavat! Ainuüksi grenadilli pilti nähes hakkas suu vett jooksma. Ma sõin suvel Solarise Komeedis vaarika-beseerulli ja no oli äraütlemata hea. Koos grenadilliga veel kindlasti kordi parem, nii et pole muud teha, kui järele proovida.

Musi põsele,
Eva-U
Eva P. ütles …
Tuttav rull tõesti ja pani neelud jooksma, peaks taas tegemise plaani võtma!
Juc ütles …
Anna andeks, Eva U. Ütle mulle, mida sa ei söö, ma proovin sellest mõne postituse välja võluda :). Tee see kook kindlasti ära, mina usun, et see on just teie perele meelepärane küpsetis. Ja üsna lihtne teha ka ju! Grenadilli osas on meil jällegi üks maitse, see puuvili on vanajumalal küll ütlemata hästi välja tulnud, eksju?!
Eva P, suur aitäh retsepti eest. See oli Sul üks ütlemata isuäratav seeria üldse, täitsa võimalik, et varsti läheb meil siin jälle sinu retsepti järgi rullimiseks :)
Eva ja CO ütles …
Juc, järgmine retsept võiks olla siis kas midagi neerudest või siis mingi asi austrikastmes. Need on kaks asja (rohkem välja mõelda kahjuks ei suutnud), mis mulle ei maitse ;)

Palju tervitusi,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, see on küll huvitav, et Sulle austrikaste ei meeldi. Püüan midagi välja mõelda :). Neerude osas olen Sinuga ühel nõul!
Eva ja CO ütles …
See beseerull on V Õ R R A T U U U U!!! Pakkusin seda eile oma külalistele ja kõik ainult mõmisesid mõnust! Ainuke asi oli see, et 18 minuti küpsetamisest minul küll ei piisanud. Läks pigem 28 minutit. Aga tulemus oli igal juhul super!

Magusate tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, see on küll ütlemata tore! Minu mälestused sellest rullist on ka väga meeldejäävad! Tore, et külalistelegi meeldis. Aga selle küpsetusajaga ongi imelik lugu minu meelest, et erinevates ahjudes küpsevad küpsetised ikka väga erineva ajaga valmis! Aitäh igatahes kommentaari eest, siis teinekord keegi, kes ette võtab, ei ehmu, kui ka temal 18 minutist ei piisa!
Maret ütles …
Olen väga õnnelik, et selle retsepti leidsin! Õnnestus kohe esimesel korral, tegin täpselt juhiste järgi. Ja muidugi kõige tähtsam - maitses just nii hõrgult nagu lootsin! Isegi mu noorem poeg, kes kookide suhtes on äärmiselt valiv, kiitis koogi väga heaks! Sellest beseerullist on saanud üks meie pere lemmikutest. Aitäh jagamise eest!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco