Pommurullid ricottatäidisega
Tagasi toitude juurde. Tegu ju siiski toidublogiga, aga vahepeal ei saanud muust kirjutada kui uudistest. Kuigi uudised olid kõik ka igati toidused. Igatahes on seekord teemaks pommu ehk baklažaan. Pommu on minu meelest ühtaegu naljakas ja armas sõna. Aga kui juba selline sõna eesti keeles välja on mõeldud, siis tuleb seda kasutada. Nii et siis pommu. Minu meelest on pommust võimalik teha nii üsna jubedaid roogasid, kui uskumatult maitsvaid šedöövreid. Need ricottatäidisega rullid, millest kohe kirjutan, kuuluvad kahtlemata viimaste hulka. Retsept jõudis minuni, nagu paljud teisedki, minu kalli õe Eva kaudu. Sama täidisega võib täita ka suuri pastatorusid ja need siis sellesama kastmega ahjus üle küpsetada. Mõlemad on miti korda proovitud ja kõigi sööjate poolt heaks kiidetud!
Vaja läheb:
2 väiksemat või 1 suurem 0,5cm paksusteks viiludeks lõigutud pommu
soola/pipart (maitse järgi)
Täidiseks:
100g ricottat
125g hakitud mozzarellat
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
peotäis hakitud rohelist sibulat (või asenda basiilikuga)
Kastme jaoks:
kuni 200ml extra virgin oliiviõli (olenevalt ahjuvormi suurusest, milles rulle küpsetad - pane õli nii palju, et vormi põhi oleks korraliku kihiga kaetud, aga rullid ei ujuks õlis)
250g pooleks lõigatud kirsstomateid
2 hakitud küüslauguküünt
1tl suhkrut
soola/pipart maitse järgi
Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Maitsesta pommuviilud soola ja pipraga mõlemalt poolt ja pintselda õliga. Kuumuta kuiv praepann ja prae sellel pommuviile kummaltki poolt seni, kuni need on kuldsed (selle asemel võib maitsestatud ja õliga määritud viile ka ülegrilli all grillida). Tõsta praetud viilud köögipaberile nõrguma.
Valmista täidis. Selleks sega omavahel juustud, muskaatpähkel ja roheline sibul (või basiilik). Aseta umbes 1 tl täidist iga pommuviilu ühte otsa ja keera see siis rulliks. Jäta seisma nii, et lõikekoht jääks allapoole.
Valmista kaste. Selleks kuumuta õli pannil, lisa sinna poolitatud tomatid. Keeda tasasel tulel ca 8-10 minutit või seni, kuni tomatid hakkavad laiali lagunema. Tõsta pann tulelt ja lisa purustatud küüslaugud, suhkur ning maitse järgi soola ja pipart.
Võta ahjupott ja pane selle põhja kiht kastet. Aseta sellele ettevaatlikult baklažaanirullid, lõikekoht oleks allapoole. Vala üle ülejäänud kastmega.
Pane ahju ja küpseta ca 20 minutit või seni, kuni juust pommurullide sees hakkab sulama.
Serveeri riisiga või lihtsalt suupisteks, soojalt või külmalt! Igat moodi maitseb hästi!
Vaja läheb:
2 väiksemat või 1 suurem 0,5cm paksusteks viiludeks lõigutud pommu
soola/pipart (maitse järgi)
Täidiseks:
100g ricottat
125g hakitud mozzarellat
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
peotäis hakitud rohelist sibulat (või asenda basiilikuga)
Kastme jaoks:
kuni 200ml extra virgin oliiviõli (olenevalt ahjuvormi suurusest, milles rulle küpsetad - pane õli nii palju, et vormi põhi oleks korraliku kihiga kaetud, aga rullid ei ujuks õlis)
250g pooleks lõigatud kirsstomateid
2 hakitud küüslauguküünt
1tl suhkrut
soola/pipart maitse järgi
Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Maitsesta pommuviilud soola ja pipraga mõlemalt poolt ja pintselda õliga. Kuumuta kuiv praepann ja prae sellel pommuviile kummaltki poolt seni, kuni need on kuldsed (selle asemel võib maitsestatud ja õliga määritud viile ka ülegrilli all grillida). Tõsta praetud viilud köögipaberile nõrguma.
Valmista täidis. Selleks sega omavahel juustud, muskaatpähkel ja roheline sibul (või basiilik). Aseta umbes 1 tl täidist iga pommuviilu ühte otsa ja keera see siis rulliks. Jäta seisma nii, et lõikekoht jääks allapoole.
Valmista kaste. Selleks kuumuta õli pannil, lisa sinna poolitatud tomatid. Keeda tasasel tulel ca 8-10 minutit või seni, kuni tomatid hakkavad laiali lagunema. Tõsta pann tulelt ja lisa purustatud küüslaugud, suhkur ning maitse järgi soola ja pipart.
Võta ahjupott ja pane selle põhja kiht kastet. Aseta sellele ettevaatlikult baklažaanirullid, lõikekoht oleks allapoole. Vala üle ülejäänud kastmega.
Pane ahju ja küpseta ca 20 minutit või seni, kuni juust pommurullide sees hakkab sulama.
Serveeri riisiga või lihtsalt suupisteks, soojalt või külmalt! Igat moodi maitseb hästi!
Kommentaarid
Su pildid on lihtsalt võrratult ilusad! Ma pean ütlema, et mulle maitsesid need pommurullid külmalt isegi rohkem, kui soojalt. Seda sinu ideed, sama segu pastatorude sisse panna, pean igatahes järele proovima. Kas sa keetsid pasta ikka enne ära, kui täidise sinna sisse panid?
Supersuurte kallistustega,
Eva-U
Eva, aitäh järjekordse hea retsepti eest. Ma ise ei oska öeldagi, kas mulle meeldib rohkem soojalt või külmalt. Aga pasta keetsin enne ära jah, jätad rohkem al denteks, kui tavaliselt, sest ahjus küpseb veel edasi. Kallistused vastu!
Tervitused Kahupealt.
Red Whortleberry, väga põnevad variatsioonid, aitäh jagamast. Teinekord võiks tõesti proovida pesto ja piiniatega!