Suhkru-kaneelikattega vahtrased õunakoogikesed

Need imelihtsad, taevalikult lõhnavad, mahlased ja maitsvad koogikesed on pärit Austraalia toiduguru Donna Hay retseptuaarist (minu isiklik teemakohane edasiarendus sõnale repertuaar). Kes teda veel ei tea, siis nüüd on viimane aega teadma saada - Donna Hay ajakiri oma imeliste valgust täis perfektsusesse kalduvate toidufotodega on üks mu lemmikuid. Lähemalt saab temaga tutvuda siin.

Aga need tema õunakoogid hakkasid mulle kohe silma, kui nägin fotot, millel koogid heledas tuhksuhkru-kaneelisegus püherdasid, just nagu lumes. Väga talvine, nagu ka ohtra kaneeli ja õunte kasutamine. Nii nad ahju läksidki! Originaalis kasutati küpsetamiseks pisikesi keskelt auguga keeksivormikesi (nn Bundt vorme), mina võtsin kapist üle (häbiväärselt) pika aja välja oma suured cannelévormid. Muffinivormid sobivad ka kindlasti suurepäraselt.

DSC_0537

Vaja läheb:
350 g nisujahu
3/4 spl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 tl kaneeli
250 g sulatatud võid
175 g pruuni suhkrut
175 g vahtrasiirupit
4 muna
4-5 kooritud ja riivitud õuna
lisaks veel 2 tl kaneeli
200 g tuhksuhkrut

Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel. Lisa või, pruun suhkur, vahtrasiirup, munad ja riivitud õunad. Sega segu ühtlaseks. Jaota tainas eelnevalt võiga määritud vormide vahel ära. Sellest kogusest peaks tulema 12 250 ml vormis küpsetatud kooki. Kui kasutad väiksemaid vorme, nagu mina, siis vastavalt hulga rohkem. Küpseta 30-35 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk puhtaks jääb. Keera koogid vormist välja jahtuma. Sega tuhksuhkur ülejäänud 2 tl kaneeliga. Kui koogid on jahtunud, sõelu neile kaneeli-tuhksuhkru segu ja serveeri!

DSC_0535

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Piilusin Donna Hay kodulehele ja no ta tundub olevat tõesti andekas ja see, et ta fotod perfektsusesse kalduvad on, paistis ka kohe kaugelt silma :) Aitäh, et meid temaga "tuttavaks" tegid :)
Ma lausa jumaldan lihtsaid retsepte ja seda see õunakoogikeste retsept paistab olevat. Nii tore! Mul on nii rumal küsimus, et kui ma neid õunakoogikesi muffinivormides teen, kas ma peaksin siis ikka paberid ka vormidesse enne sisse panema kui taigna sinna sisse valan? Paberist pole ju võimalik koogikesi välja raputada, sellepärast mul see küsimus tekkiski.

Tervitused ikka ka,
Eva-U
Juc ütles …
Tore, et Sa mu Donna Hay vaimustust jagad :). Pole üldse rumal küsimus. Mina isiklikult ei paneks muffinivormi sisse paberit, see on selline tõeliselt mahlane ja mitte väga peene tekstuuriga kook, et võibolla paber äravõtmisel läheb hoopis katki. Nii et veel lihtsam! :)
Tervitused teilegi!
Anonüümne ütles …
Oi, mulle meeldib! Tundub väga lihtne. Kui ma kõik oma 10 järjekorras olevat ideed olen ära teinud, siis see on kindlasti nr 11.
Tervitused Kahupealt
Piret ütles …
Eh, kui ahavatlevad hõrgud koogikesed. Mul ka Donna Hay vaimustus, lähen just kööki järgmisele ringile,et seda pisut leevendada, jagan 100 % sinu tundeid:)
Juc ütles …
Kahupea, kohe näha, et ma olen Sinu tütar! :) Mul ka pidevalt 10 plaani reas ja ikka lisan 11-nda ka sappa! Lihtne on tõesti ja tulemus seda väikest pingutust väärt! Värvilt sobib ilusti Sinu uues kuues kööki :)
Piret, Donna Hayst ongi minu meelest raske mitte vaimustuda, kui toiduteema ja -fotograafia vähegi hingelähedane on. Mis Sa seal köögis siis DH retseptuaarist küpsetad täna?
Eva ja CO ütles …
Koogid katsetatud ja heaks kiidetud :)Riivitud õunad jätsid need nii mõnusaks ja mahlaseks. Tainas tuli nii vedel, et kartsin, et ei küpsegi ära, aga küpses tegelikult väga hästi. Vormist välja raputada mul neid ei õnnestunud. Pidin pigem õngitsema. Aga väga head on küll. Suur, suur aitäh!

Päikest,
Eva
Juc ütles …
No nii tore, Eva, et nii hästi maitsesid. Mulle meeldis ka eriti nende koogikeste mahlasus. Ja see, et see mahlasus ka järgmiseks hommikuks kuhugi ei kadunud. Loodan, et õngitsemine koogikeste välimusele ei mõjunud. Võibolla see sõltub kasutatava vormi kujust, kas tuleb paremini või kehvemini välja! Tervitameee!
Eva ja CO ütles …
Lasin koogikestel veidi enne jahtuda, kui nad vormist välja võtsin. Proovisin ühte kuumalt välja õngitseda, aga see ajas koogi untsu. Natuke jahtunult tulid need aga ilusti ühes tükis välja :) Kindlasti sõltub see vormide kujust, kas saad koogid välja raputada või mitte.

Magusate tervitustega,
Eva-U

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga