Kukeseeneralli - seened quiche'i sees
Inimene võib pea kaotada, kui kukeseened turul maksavad 40 eek/kg. Mina olin see inimene ja ostsin taaskord liiga palju kukeseeni. Juurdlesin, mis nendega teha ja tuli meelde, et Thredahlia tegi kunagi mingi hea lahtise piruka kukeseentega (quiche ongi lahtine pirukas). Otsisin üles. Taigna tegin järgi, sisu tegin omasoodu. Tuli hea ja kiideti!
Taignaks läheb vaja:
150 g võid
75 g riivitud kõva ja tugevamaitselist juustu (kasutasin grana padanot)
150 g nisujahu
0.5 dl vett
Täidiseks:
300 g värskeid kukeseeni
30g suitsupeekonit (kasutasin 5-päeva suitsuliha)
1 sibul
suur peotäis hakitud peterselli
suur peotäis hakitud rohelist sibulat
6-7 kirsstomatit
1 sl jahu
200 g hapukoort
soola/pipart
1 muna
Riivi juust peene riiviga. Sega toasoe või jahu ja juustuga. Lisa vesi ja töötle tainas ühtlaseks. Suru tainas lahtikäivasse küpsetusvormi ja tõsta külmikusse. Puhasta seened. Haki sibul ja lõika peekon ribadeks. Prae peekonit sibulaga, lisa seened ja prae kuni enamus vedelikku on ära auranud. Raputa pannile supilusikatäis jahu ja sega läbi. Kalla pannile hapukoor, poolitatud tomatid, hakitud petersell ja hakitud roheline sibul ja kuumuta läbi. Maitsesta ja jäta jahtuma. Soojenda ahi 200 kraadini ja tõsta pirukapõhi kuuma ahju. Küpseta 8-10 minutit. Sega jahtunud seenetäidisesse lahti klopitud muna ja kalla täidis põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit. Lase valmis pirukal natuke jahtuda ja taheneda ning
serveeri toorsalatiga.
Viimasele osale minu seenehulluses ostetud kukeseentest leidin rakenduse oma õe köögis - müüsin need talle maha :). Nii et sellel aastal on juhtunud enneolematu asi - minu kukeseeneisu on täis.
Kommentaarid
Päeva (ja mitme järgneva) toidublaan muutus kohe tugevasti.