Meenutus suvest - kõrvitsaõierisoto safraniga
Tagasi Tallinnas, suvi seljataga. Mõned nädalad augustit veel ees, aga ausalt öeldes mõlgub mu mõtetes juba suvila talvekorda seadmine. Igal aastal on see nii, et suve viimastel nädalatel tahaks juba selle suvega ühele poole saada. Ju see nii peab olema. Aga, meest sõnast härga sarvest. Lubasin, et proovin ka ära suvikõrvitsarisoto. Ja seda ma ka tegin. Nüüd on selleks aastaks nende kõrvitsaõitega igatahes kõik, rohkem ma lihtsalt midagi nendega ette võtta ei kavatse. Risoto oli hea nagu ikka, safraniga tuleb ettevaaltlik olla, et maitse domineerima ei hakkaks.
Vaja läheb:
250 gr risoto riisi
10 (suvi)kõrvitsaõit
1 sibul
näpuotsatäis safranit
Grana Padano juustu maitse järgi
Grana Padano juustu maitse järgi
800 ml köögiviljapuljongit
1 spl võid
Prae võis peenekshakitud sibul, lisa õied. Sega läbi. Lisa riis, kuumuta ja sega, kuni riisiterad on läbipaistvad. Hakka kulbihaaval lisama puljongit. Järgmine lisa, kui eelmine on riisi sisse keenud. Kuumus olgu keskmine, mitte liiga suur. Kui riis on veel al dente, sega juurde safran. Sega kuni see on korralikult segunenud. Sega risotosse pool juustust. Teine pool riivi toidule vahetult enne laualepanemist.
PS! Tundub, et varsti saab veini :). Ja kui seda mitte, siis dolmasid kindlasti!
Kommentaarid