Mmmmagusad suudlused - Baci di dama

Need ümarad Piedmontest pärit küpsised on saanud nime oma kuju järgi. Nad näevad välja täpselt nagu üks magus daami suudlus (või neiumusi, kuidas kellelegi meeldib), mis itaalia keeles kõlab Bacio di dama. Retsept on minusugustele unustajatele just sobilik - kõike tuleb võtta ühepalju. Vaja läheb (ca 18 väikse küpsise jaoks):

100 gr mandlilaaste
100 gr toasooja võid
100 gr jahu (võib ka veidi rohkem panna)
100 gr suhkrut
veidi riivitud sidrunikoort
1 munakollane
"huulte" kokkukleepimiseks 50 gr tumedat šokolaadi ja 2 sl vahukoort (võib ka ära jätta)

Purusta mandlilaastud peeneks. Sega kõigist koostisosadest ühtlane mass. Vooli väiksed pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 190 kraadi juures kuldseks. Lase pallidel jahtuda. Sulata veevannil šokolaad (sega vahukoorega). Kui šokolaad ei ole enam liiga vedel, "liimi" šokolaadiseguga 2 palli kokku. Lase jahtuda külmkapis.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Äitähh, proovin kolme nädala pärast. Kena päeva! Kahupea
Juc ütles …
Aitähh Sullegi, Kahupea. Aga miks 3 ndl pärast? Mis siis toimub? Jõuludeni peaks 4 olema...
Ing. ütles …
parandus: bacio
Ing. ütles …
ja mitmuses ikka nagu kirjutasid "baci"
Juc ütles …
Ing., aitähh parandamast. Imelik on siinjuures see, et nii ühes itaalia kokaraamatus kui ka paaris kohas netis on "baco". Igatahes parandan ära. Sa mind alati nii abivalmilt itaalia keelega aitamas. Muide, mina ootan pikisilmi Singapuri-Itaalia-Eesti jugemetega köögikatsetusi su blogisse :). Kuhu nad jäävad? Kas muu käsitöö varju?
Anonüümne ütles …
Tere.

Just võtsin oma daamid ahjust välja. Siiani on kõik sinu ülesriputatud retseptid õnnestunud suurepäraselt ja saanud meie pere lemmikuteks aga nüüd läks küll midagi nässu:(:(:( Aga kindlasti proovin korra veel, äkki ikka saame sama ilusa tulemuse kui sinu pildil.
Kairi
Juc ütles …
Kairi, nii suur rõõm on lugeda, et minu retseptid on teie lemmikuteks saanud. Tõid mu angiinisesse päeva päikese :). Aga Daamidest on muidugi kahju, mis nendega siis juhtus, millised nad tulid? Üks küsimus, mis tekib, on see, et kas kasutasid päris võid või küpsetusmargariini?
Anonüümne ütles …
Kasutasin Saaremaa võid ja isegi kaalusin kõik komponendid grammi pealt ära oma sünnipäevaks saadud üüber uhke köögikaaluga:) Ise kahtlustan, et viga oli minu ahjus ja valitud temperatuuris, sest daamid maitsesid tegelikult oivaliselt. Lihtsalt nende väljanägemine polnud eriti daamilik. Tulid laiali valgunud, alt poolt pisut pigem ära kõrbenud maakad:):)
Kairi
Juc ütles …
No jumal tänatud, et maitsesid hästi vähemalt, Kairi. See on ju kõige olulisem. Äkki tõesti siis asi ahjus, äkki proovid teinekord siis kuumemaga veidi.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga